Skip Navigation Links

Erzin'de santrale tepkiler sürüyor..

Hatay Erzin ilçesi Burnaz sahi bandına kurulacak olan Doğal gaz Kömür dönüşümlü termik santralleri karşıtı platformu dönem sözcüsü Necdet Sökmen Cumhu

Yaşam   A+a-

santralehayirbe.jpg" />

Hatay Erzin ilçesi Burnaz sahi bandına kurulacak olan Doğal gaz Kömür dönüşümlü termik santralleri karşıtı platformu dönem sözcüsü Necdet Sökmen Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaptı.
Erzin gönülüller derneği üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çokaz sayıda narenciye üreticilerinin katıldığı basın açıklaması toplantısında dönem sözcüsü Sökmen termik santralin tehlikeli olacağının kaçınlmaz olduğuna dikkat çekti. Ellerinde pankartlar ve dövizlerle kalabağın oluştuğu alanda Erzin Emniyet Müdür Ali Fuat Bozkurt’un geniş güvenlik aldırması gözlkerden kaçmadı.
Bölgede yapılması gündemde olan ve yapım hazırlıkları hızla devam eden termik santrallere karşı düşüncelelerini kamuoyuyla paylaşmak için basın açıklaması yaptıklarını vurgulayan sözcü Sökmen “İlçemizde bir dizi görüşmeler yapan AK enerji grubuna karşı tepkilerimizin giderek büyümeye devam ettigini belirtmekteyiz.AK enerji grubu bireysel görüşmelerde Erzin’de ve bölgede gelişecek tepkileri yok etmeye çalışmaktadır, bu tuzaga düşmemek için bireysel randevuları ret ederek kitlesel randevu vermemiz gerekmektedir. çünklü onlar bu halkın gücünü biliyorlar, bizden korkuyorlar” dedi.
Santrallerle portakal bahcelerinin zarar göreceğini, çocukaların geleceğinin tehlikede olduğunu savunan Sökmen açıklamasında şunları kaydetti: “Bakın Yumurtalık termik santral çevresine ben gittim araştırdım oranın halkı şuan hastahane hastahane geziyor, neden termik santral var çünkü orda tehlike var bir araştırmamıza göre kalp krizleri meydana geliyor. Biz diyoruzki, ‘memleket uyuma Erzin’e sahip çık yoksa bundan 10 yıl sonra burda insan yaşamaz yeşil yok olur. Santral açılsın ardından karlar erken erir yagmurlar azalır. Kömürle çalışan santral istemiyoruz. Dışa bağımlı enerji istemiyoruz. Biz bu satrla kurdurmayacagız ve sonuna kadar da mücadelemiz devam edecektir”


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet