Skip Navigation Links

Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” Sergisi

Sarı Zeybekler 10 Kasım Atatürk Fotoğrafları Sergisi yoğun bir katılımla İskenderun halkı ile buluştu

Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” Sergisi Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

 İskenderunlu araştırmacı gazeteci/yazar Nevzat Kurt az bilinen Atatürk fotoğraflarından oluşan sergilerine bir yenisini daha ekledi.
Sarı Zeybekler Derneği 10 Kasım Atatük’ü Anma programı çerçevesinde İskenderun İskelesi’nde 30 adet fotoğraf ile yeni bir sergi açarak az bilinen Atatürk fotoğraflarını Hatay halkı ile buluşturdu..
“ETNOGRAFYA’DAN ANITKABİR’E ATATÜRK” temalı sergi açılışında bir konuşma yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Bağımsızlık savaşımızın önderi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan, eşi bulunmaz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yılını sevgi, saygı ve büyük bir özlemle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.
Genel Başkan Kurt açıklamasında devamla şunları söyledi :
“Türk milleti için 10 Kasım bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncülerini anlama günü olmalıdır. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken esas unsurlar Atatürk’ün büyük eserim dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilke ve devrimleridir. Geleceğe ışık tutan yüz yıla değil, bin yıla damgasını vuran büyük Önder Atatürk sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir.
Gazi Mustafa Kemal’ın açtığı çağdaş uygarlık yolu insanlığın yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir ülkünün adıdır. Bu yüzden bütün 10 Kasımlar, ulusça içinde bulunduğumuz mateme rağmen Atatürk’ün fikirlerinin en iyi bir şekilde anlaşılarak tatbik edileceği günler olarak kalmalıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yeterince anlatılmadığı günümüzde, O’nun ülkülerini, ideallerini, devrimlerini ve en büyük emaneti Cumhuriyeti daha iyi anlatmak için sergilerimizi açmaya başladık. Bu sergimizde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım 1938’ten başlayıp Etnografya’dan Anıtkabir’e nakli günü olan 10 Kasım 1953 tarihine kadar ki fotoğraflardan oluşuyor.
Daha önce yapılmamışı yaparak İskenderun İskelesinde ilk defa bir sergi açtık.
Toplam 30 adet fotoğraftan oluşan sergimize İskenderun halkının yoğun ilgilisi bizleri oldukça memnun etti. Binlerce insanın ziyaret ettiği sergimizde fotoğraflarının açıklamalarını yaptığımızda oldukça duygulu anlar yaşandı. Sergimize katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
Etnografya’dan Anıtkabir’e Atatürk” Sergisi  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet