Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Dev Tesisler İle Sağlıklı Yaşam, Gelecek Ve Temiz Çevre Sağlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sağlama noktasında kentin olmazsa olm

Dev Tesisler İle Sağlıklı Yaşam, Gelecek Ve Temiz Çevre Sağlanıyor

Yerel   A+a-

Hatay için büyük bir öneme sahip olan Asi Nehri ve Akdeniz’i atıksulardan arındırma ile halka sağlıklı bir gelecek ve çevre bırakma adına dev tesislerin kazandırıldığını aktaran Genel Müdürlük, Hatay’ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun(Denizciler), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol) ve Küçükdalyan-Narlıca olmak üzere Hatay’a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekti.
 
Kazandırılan tesislerin faaliyete geçip atık suların arıtılarak çevreye bırakıldığını aktaran İdare, ayrıca dünyanın 5., Avrupa’nın 2. Türkiye’nin ise ilk en büyük kapasiteye Membranlı tes Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nden Asi Nehri’ne temiz su deşarj edildiğini vurgulayarak, Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi’nin ikinci kademesinde de çalışmaların devam ettiğini belirtti.
 
HATSU, Arıtma tesisleri sayesinde Akdeniz ile Asi Nehri’ne temiz su akmasının sağlandığına ve atıksuların yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçildiğine dikkat çekti.
 
 

Etiketler // ,

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar