Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Toksoy’dan Lösemili Çocuklar Haftası’nda Anlamlı Açılış

Dörtyol Belediyesi tarafından Onbaşı durağı yanına merhum 'Zekican Yükselir' anısına yapılan hayrat çeşmesi Başkan Yaşar TOKSOY tarafından açıldı.

Başkan Toksoy’dan Lösemili Çocuklar Haftası’nda Anlamlı Açılış

Dörtyol   A+a-

2007-2011 yılları arasında Dörtyol Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan Adem Yükselir’in 2013 yılında 13 yaşında yakalandığı amansız hastalık nedeniyle vefat eden Yükselir ailesinin biricik evladı adına Başkan Toksoy tarafından onbaşı durağı mevkiine yapılan merhum Zekican Yükselir’in adının verdiği hayrat çeşmesi Kuranı kerim tilavetinin ardından dualarla açıldı.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada, “2013 yılında yakalandığı amansız hastalık sonucu rahmeti rahmana erişen evladımız Zekican’ın adını onbaşı durağında yaşatmak için bugün burada bir araya geldik. Minicik bedenlerinde ağır hastalıkla mücadele eden Lösemi çocuklarımız ve ailelerimiz mücadeleleri elbette kolay değil. 2013 yılında Zekican’ımızı kaybettik, bundan sonra Zekincanlarımızı kaybetmemek adına biz; yerel yöneticilere de büyük görev düşüyor. Bu sorumluluklarımızı çok iyi biliyor ve Dörtyol’da bu hastalığa yakalanan ailelerimize Dörtyol’umuz ile birlikte kol, kanat oluyoruz. Bu vesile ile Hayrat çeşmesini kullanan her bireyden ricam dua etmelidir.” Dedi.
Yükselir ailesine adına merhum Zekican’ın babası Adem Yükselir yaptığı konuşmada, Bana ağabey özlemini yaşatmayan, bir belediye başkanından öte olan saygıdeğer büyüğüm Sn. Yaşar Toksoy Başkanımıza başta ailemiz olmak üzere lösemi hastalığına yakalanan tüm çocuklar için yaptığı ve yavrum Zekican’ın adını verdiği hayrat çeşmesi için kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Baba Yükselir konuşmasının devamında, “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.” Lösemi Çocuklar Haftası’nda gibi çok önemli bir zaman içerisinde yapması bizleri ve lösemi hastaları onura etmiştir. Biz kendisinden razıyız, Rabbim kendisinden razı olsun. Bu önemli günde bizlere yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ederim. Rabbim kimseyi evlat açısı ile sınamasın. Zor günlerimizin ardından böylesi anlamlı açılış yüreğimize su dökmüştür.” İfadelerini kullandı.
Açılışa, Dörtyol Belediye Başkan Toksoy, MHP İlçe yönetim kurulu üyeleri, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş