Skip Navigation Links

Gazeteci Kalaycıoğlu’dan Dev Bir Eser

Antakyalı Gazeteci Mithat Kalaycıoğlu, Hatay’ın kültürünü, geleneklerini yansıtan ‘Hatay Halk Bilimi’ adlı yeni bir esere imza attı.

Gazeteci Kalaycıoğlu’dan Dev Bir Eser

Kültür Sanat   A+a-

Kalaycıoğlu, 243 sayfalık büyük boy baskılı tamamen renkli eserinde, Hatay’daki tüm geleneklere yer verdi. Hatay tarihi ile başlayan kitapta yemek çeşitleri, meslekler, halk oyunları, Düğün gelenekleri, inançlar, bölgedeki şifalı bitkiler, maniler, halk oyunları, yöresel giysiler de yer alıyor. Kitaptaki en ilginç bölümlerden biri de bazı kelimelerin Hatay’da söylenişleri. Bunlardan bazıları şöyle:
Arrıtlanmak;Lüzumsuz yere çalım satmak, kıvılcım;çıngıl,dinelmek;ayakta durmak, Hösmek;susmak, çorbalık;koşkana,biskivi;kavata,suratsız;kemçik,yorgan;malhafe,vefasız;nacis, Sako;erkek ceketi.
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kalaycıoğlu’nu kutlayan İGC Başkanı Veysel Cıncık, ‘’gerçekten büyük emek harcanarak ortaya çıkarılan bir eser. Bu kitabın Hatay okullarında başvuru kitabı olması gerektiğini düşünüyorum. Bir başka düşüncem de, aktif olarak gazetecilik yapan tüm arkadaşların böylesi güzel eserler hazırlamasıdır. ‘’dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet