Skip Navigation Links

Termik santrallerine hayır mitingi

Platform üyeleri ayrıca Erzin'de düzenlenecek olan mitinge katılım sağlayacak vatandaşların ulaşımlarının sağlanması için araç isteğinde bulundular.

Yaşam   A+a-

Termik santral karşıtı platform üyeleri İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret ederek 28 Martta Erzin’de yapılacak olan “Termik Santraline Hayır!” mitingine davet ettiler. Platform üyeleri ayrıca Erzin’de düzenlenecek olan mitinge katılım sağlayacak vatandaşların ulaşımlarının sağlanması için araç isteğinde bulundular.

Yaşanmaz bir bölge olacak
Su gözü termik santrallerinde geceleri baca filtrelerinin çalıştırılmadığını vurgulayan Zeytin üreticileri birlik başkanı Av. Akif Özer “ 28 Mart süreci bizim için çok önemli. Halkımızın tepkilerini görmeleri gerekmektedir. Yeterli tepkimizi gösterebilirsek geri adım attırabiliriz. Aksi taktirde bu bölgelere 16 tane termik santrali kurulacak. Buda demek oluyor ki bu bölge yaşanmayacak ucube bir bölge olacak anlamındadır. Çünkü bölgemizin doğal ortamı bozulacak hiçbir ürün yetişmeyecek. Denizlerimizde bir tane balık olmayacaktır. Enerji tesisleri isteniyorsa eyer rüzgâr ve güneş enerjisinden yararlanmalıdır ” dedi.
Eskiden oralarda ava giderdik
İskenderun belediye başkanı Yusuf Civelek 28 Matta düzenlenecek olan termik santrallerine hayır mitingine katılacağını belirtti. Başkan Civelek “ Bizler eskiden Erzin’e ava giderdik Buraların doğal ortamı bulunmayacak güzellikte. Buralara termik santraller yapıldığı taktirde doğal bir ortamın kalmayacağı kesin. Enerji önemli bir konu ama sağlığı etkileyecek ortamın olmaması gerekmektedir. Enerji isteniyorsa başka alternatifler bulunup üretilmelidir. Rüzgar ve güneş enerjileri gibi değişik alternatifler buluna bilinir. 28 Martta yapacağınız termik santrallerine hayır mitingine katılmaktan gurur duyarım ” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet