Skip Navigation Links

Mahkumlardan el emeği göz nuru sergisi

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi mahkûmları iş meslek eğitimi kursları hobi çalışmaları sonunda elde edilen ürünleri Halk Eğitim Sergi salonunda sergi

Yaşam   A+a-

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi mahkûmları iş meslek eğitimi kursları hobi çalışmaları sonunda elde edilen ürünleri Halk Eğitim Sergi salonunda sergilendi. Sergi açılışını İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Deniz Piyade Kurmay Kıdemli Albay Hüseyin Sağlam yaptı. Toplam 6 mahkûmun yaptığı eserlerde dikkat çeken güneş enerjisi ile çalışan aydınlatmalar 12 Power Led’li projektörler el yapımı şallar, ahşap yapma gemiler ve yağlı boya tabloları yer aldı.

Sergide İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan İskenderun M tipi Kapalı Cezaevi tutukluların topluma yeniden kazandırmanın ve onların sosyal faaliyetlerinin önem taşıdığına dikkat çekti. Bilinenin aksine Türkiye de ki mahkûm sayısı ABD de bulunan mahkûm sayısının çok gerisinde olduğunu ve Amerika da 2500 kapasiteli cezaevlerinin olduğunu mahkûm sayısının çok olmasından dolayı Amerika devletinin cezaevlerine hâkim olamadıklarını ifade etti.
Sergi hakkında bilgi veren Ramazan fidanoğlu ceza infaz kurumumuzda eğitim-öğretim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler çağdaş infaz anlayışına uygun olarak hükümlü ve tutukluların ilgi ihtiyaç ve önerileri dikkate alınarak ıslah ve rehabilite amacı çerçevesinde adalet bakanlığının tüzük yönetmelik ve genelge emirleri ile diğer kurumlarla yapılan iş birliği protokolleri esaslarına uygun olarak yürütülmektedir. Yükümlü ve tutukluların serbest zamanlarını eğitim öğretim sosyal ve kültürel faaliyetlerle değerlendirilmesini sağlayarak onların toplum tarafından kabul edilebilir düşünce ve davranışları sergilemelerine topluma yararlı birer insan olarak yetişmelerine yardımcı olabilmektir. Burada sergilenen ürünler bu düşüncelerin bir parçasıdır, dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet