Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun’a bir kadın eli değmeli

Opr. Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz yarın 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 15.30’da CHP İskenderun aday adaylık açıklaması için CHP

İskenderun’a bir kadın eli değmeli

Politika   A+a-

Yerel yönetimler anlamında ‘İskenderun’a bir kadın eli değmeli’ sloganıyla yola çıkan CHP İskenderun İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, CHP’den İskenderun Belediye başkan aday adayı oluyor. Opr. Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz yarın 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 15.30’da CHP İskenderun aday adaylık açıklaması için CHP İskenderun İlçe teşkilat binasında olacak.
Düzenlenecek aday adaylığı açıklama toplantısına partililerin, diğer konukların ve basın mensuplarının katılımı beklenirken, CHP İskenderun İlçe Teşkilatı aday adaylığı ve yerel seçim çalışmaları dolayısıyla hareketli günler yaşıyor.
İskenderun yaşayanlarının ve bölgenin tanıdığı bir isim olan Opr. Dr. Muhsine Korkmaz’ın yarınki toplantıda adaylığı hakkında bazı detaylar vermesi bekleniyor.
Muhsine Korkmaz kimdir?
Muhsine Korkmaz 1954 Çankırı doğumludur. Çankırılı olan Muhsin’e Korkmaz’ın babası, Kastamonu, Gölköy Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmendir. Annesi ev hanımıdır. Muhsine Korkmaz ilkokul ve ortaokulu Dikmen Ankara’da, liseyi de yine Ankara Kız Lisesi’nde tamamlamıştır. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl ihtisas imtihanını kazanarak, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde (Büyük Doğum Hastanesi) ihtisasa başladı.
Eşi Bülent Düzgün Korkmaz, İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalıştığı için eş durumundan dolayı İskenderun Devlet Hastanesi’nde, Kadın Doğum Uzmanı olarak göreve başladı. Opr.Dr. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Muhsine Korkmaz 13 yıl İskenderun Devlet Hastanesi, 12 yıl da SSK eski hastanesinde olmak üzere toplam 25 yıl hizmet verdi. Emekli olduktan sonra Kırıkhan Özel Can Hastanesi’nde göreve başladı. 2017 yılında bu özel hastaneden ayrılarak CHP içerisinde siyasete başladı.
Daha önce CHP İlçe Kadın Kolları üyesi olan, Opr. Dr. Muhsin’e Korkmaz, üye bazında yapılan seçimle 3 Ocak 2018 tarihinde CHP İskenderun İlçe Teşkilatı Kadın Kolları başkanlığına seçildi. Halen CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam eden Muhsine Korkmaz, CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı olarak siyaset hizmetini sürdürmek istiyor. Opr. Dr. Muhsine Korkmaz, 40 yılı aşan mesleki hizmetiyle, İskenderun ve havalisiyle bölgede isim yapmış bir uzman hekim olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Muhsine Korkmaz’ın eşi Bülent Düzgün Korkmaz’da, 40 yıldır İskenderun’da yaşayan bir isim. Eş Bülent Düzgün Korkmaz, CHP içinde değişik kademelerde görev yaptı. Belediye Meclis üyeliği, Belediye Başkan Vekilliği, CHP Parti Kurultay Delegeliği, Milletvekili aday adaylığı ve Milletvekilliği adaylığı yaptı.
Opr. Dr. Muhsine Korkmaz, İnşaat Mühendisi olan bir erkek evlat ile Hukuk Fakültesi mezunu bir kız çocuk annesidir. Muhsine Korkmaz aynı zamanda, erkek çoğundan bir kız, bir erkek olmak üzere iki torun sahibi babaannedir.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar