Skip Navigation Links

100. Yıl İçin Mığır'a Yürüyecekler

Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un atılışının 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Amanoslar Çevre Koruma Derneği üyeleri

100. Yıl İçin Mığır'a Yürüyecekler

Yerel   A+a-

Dörtyol Belediyesi ile birlikte yaptığı organizasyon ile Amanos dağlarının en yüksek tepesi olan Mığır'a yürüyüş tertipliyor.
28 Ekim 2018 Pazar günü saat:09;00'da Atatürk Anıt alanından araçlarla hareket edecek olan yürüyüş kafilesi 1757 rakımdan 4500 metre yürüyüş yaparak Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan 2240 metredeki Mığır'a ulaşacak. Yürüyüşe İskenderun, Antakya, Osmaniye ve Adana'dan doğa yürüyüş grupları da katılacak.
Yapılacak olan yürüyüş öncesinde Amanoslar Çevre Koruma Derneği mola ve piknik yapılacak yerleri belirlemek amacıyla 14 Ekim 2018 Pazar günü bir keşif gezisi yaptı.
Açed Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "28 Ekim 2018 Pazar günü Dörtyol Belediyesi ile birlikte Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un atılışının 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Hatay'ın en yüksek zirvesi olan 2240 metredeki Mığır'a ulaşmak için bir yürüyüş organize ediyoruz. Bu organizasyon öncesinde arazide bir keşif gezisi yaparak mola verilecek yerler ile piknik yapılacak alanları belirledik. Yürüyüşümüze Dörtyollu hemşerilerimizin yanı sıra İskenderun, Antakya, Osmaniye ve Adana gibi il ve ilçelerden doğa yürüyüşçüleri de iştirak edecek. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Katılım sağlamak isteyen hemşerilerimiz bizlerle önceden irtibata geçerlerse yürüyüşün en sağlıklı şekilde gerçekleşebilmesi için önerilerimizi alabilirler." dedi.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet