Skip Navigation Links

İlk çevre katliamı Gılgamış'ta görüldü

Söyleşide okurlarıyla buluşan Hataylı Yazar Kutlu: İlk çevre katliamı Gılgamış'ta görüldü

Yaşam   A+a-

28. Uluslararası İskenderun Turizm ve Kültür Festivali kapsamında söyleşi ve imza gününde okurlarıyla biraraya gelen Hataylı yazar Ayla Kutlu, tarihteki ilk çevre katliamının Gılgamış'ta görüldüğünü belirtti.
İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'İlk çevre korucusu bu bizim topraklarda mı yaşadı?' konulu söyleşi ve imza gününe İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, yazar Kutlu'nun kardeşi yeminli mali müşavir Zafer Kutlu ile çok sayıda okur da katıldı.
Çocuk hikaye kitapları yazması nedeniyle minik okurların da büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Kutlu, çevreye az zarar vermek için pek çok savaş bulunduğunu ama, çevreye dikkat çekmek için bir simge olmadığını söyledi. Kutlu, "Çevre için bir simge yok. Bu simgeyle çok kolay ve tüm insanlara seslenmemiz çok daha kolay ve anlamlı olabilir" dedi.
Etkinlikte Huvava adlı kitabından bölümler de okuyan Kutlu, kitabında konu edilen Huvava'nın sedir ağacını kestirmemek için canını verdiğini, askerleriyle saldıran barbar güçlere karşı hiçbir kaba güç kullanmamaya karar verdiğini ve onun orman ve herşeyin koruyucu olduğunu söyledi. Kitabında İskenderun'dan da bahsedildiğine dikkat çeken Kutlu, konuşmasını sık sık esprilerle renklendirdi.
1950'lerden itibaren dünyanın yaşanmaz hale getirilmeye başlandığını ve tarihte ilk çevre katliamının Gılgamış'ta görüldüğünü anlatan yazar Kutlu, "Gılgamış destanını okuyanlar bunu rahatlıkla görebilir" diye konuştu. Bir soru üzerine, TRT'ye çok senaryo yazdığını, kendisi gibi çocuk hikayeleri kitabı yazan ve uyarlayan Ülker Köksal'ın eserlerini de tavsiye eden Kutlu, yaşanan ekonomik krizden kültürel yayınların da nasibini aldığını söyledi. Kutlu söyleşinin ardından, okurlarına kitaplarını imzaladı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet