Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sarı Zeybekler'den Çocuk İstismarı Duyarlılığı...

2018 Gönüllü ile Türkiye Rekoru Denemesi

Sarı Zeybekler'den Çocuk İstismarı Duyarlılığı...

Yerel   A+a-

Genel Merkezi İskenderun'da kurulmuş olan Sarı Zeybekler Derneği, çocukları istismardan ve ihmalden korumak için yapılması gerekenleri, toplumsal duyarlılığı artırmayı, farkındalığı yükseltmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenliyor.
 
21 Ekim 2018 Pazar günü saat 14:30'da 2018 gönüllü ile İskenderun Anıt Alanı'na siyah renkli dev bir kurdela yaparak gönüllülere alanda dağıtılacak 2018 uçan balonu gökyüzüne bırakarak yeni bir Türkiye Rekoru kırmayı amaçlıyor.
 
Türkiye rekoru ile ilgili bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Dernek Başkanı Nevzat Kurt, "Çocuk istismarı ve ihmali, gerçek boyutları iyi bilinmeyen, çok ciddi toplumsal bir sorun olmanın yanısıra yol açtığı bedensel, zihinsel ve psikolojik bozukluklar ile bireylerde yaşam boyu iş gücü yitimi, uzun süreli ve yineleyici tetkik ve tedaviler nedeniyle topluma önemli ekonomik yük getirdiğinin" altını çizerek şunları söyledi :
 
"Çocuk istismarı ve ihmaline ilişkin farkındalık ve önlenmesine yönelik çabalara verilen önem, toplumun uygarlık düzeyinin göstergesi olarak kabul edilmelidir.
 
Mevcut sistemde istismara uğrayan-ihmal edilen çocukların tanı, tedavi, bildirim, izlem ve adli işlemlerinden oluşan süreç, çocuğu, yaşadıklarını uygunsuz koşullarda defalarca dile getirmeye zorlamakta ve uğradığı travmayı şiddetlendirmektedir. Bu nedenle söz konusu istismara uğrayan çocuğun topluma sağlıklı bir şekilde yeniden kazandırılması için her vatandaşın üzerine düşen görevi layıkıyla yapması bir zorunluluktur.
 
21 Ekim 2018 Pazar günü saat 14:30'da siyah tişört giyen 2018 gönüllü ile İskenderun Anıt Alanı'na siyah renkli dev bir kurdela oluşturup alana girerken verilecek birer siyah uçan balonun vereceğimiz komut ile aynı anda bırakılması ile gökyüzüne dev bir kurdela göndermeyi ve bu kareografi ile bir Türkiye Rekoru kırmayı amaçlıyoruz. Bu etkinlikle bütün Türkiye'ye ve dünyaya İskenderun halkının “Çocuk İstismarına” karşı duyarlılığını göstermiş olacağız.
 
Etkinliğimize genellikler çocukları, anneleri ve aile büyükleri ile beraber getirtmeyi amaçlıyoruz.
 
Tamamen ücretsiz olacak dünya rekoru denemesine katılmak isteyen vatandaşların siyah tişört ile gelmeleri mecburidir.
 
Daha önce iki dünya rekoru ve bir Akdeniz Bölge Rekoru kıran derneğimiz bu kareografi ile de yeni bir Türkiye rekoru kırmayı hedefliyor. Bu konuya duyarlı olan herkesi özellikle çocukları ile birlikte rekor günü İskenderun Anıt Alanı'na bekliyor, hep birlikte İskenderun'dan bütün dünyaya "Çocuk İstismarına DUR" mesajını vermeye davet ediyoruz.
 
Etkinliğimize ön kayıt yaptırmak isteyenler adını, soyadını ve telefon numaralarını [email protected] adresine mail atmaları yeterli olacaktır."
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar