Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Amacımız Herkesin Bir İş Sahibi Olmasını Sağlamak

İskenderun Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yardımlar devam ediyor.

Yaşam   A+a-

İskenderun Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yardımlar devam ediyor.
Çay mahallesinde açılışı yapılan ‘Umut Kebap Salonu’ önünde, mütevelli heyeti ile birlikte açıklamalarda bulunan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, böyle yardımların her zaman devam edeceğini dile getirdi.
Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Umut Kebap Salonu sahibi Mehmet Kakıcı, kriz yüzünden durumunun çok kötü olduğunu ve işyerini kapatmak zorunda kaldığını belirterek; “Maddi imkânsızlıklar ve kriz yüzünden iş yapamaz duruma geldik. Ne yapabiliriz diye düşündüğümüz sırada bir proje üreterek İskenderun Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gittik. Projemiz incelendi ve kabul gördü. Toplamda sekiz yıl olmak üzere 2 yıl ödemesiz 6 yıl faizsiz geri ödeme yapmak kaydıyla kebapçı dükkânımızı açmış bulunuyoruz. Bizlere yardımcı olan kaymakamımıza ve mütevelli heyetine teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu da; “İşte bir vatandaşımız daha üretmiş olduğu proje ile bizlere başvurdu ve projesi incelenerek kabul gördü. Bizlerin en büyük amacı herkesin bir iş güç sahibi olmasını sağlamak… İşte vatandaşlarımızda bizlere iş sahibi olmak için başvurduklarında onlara yardımcı olabilmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bunun yanı sıra Mehmet Bey’in kızı Ezgi de çok çalışkan bir öğrencidir. Dörtyol Halil İbrahim Evren Anadolu Lisesinde okuyor ve okul birincisi. Biz ailelerin bu durumlarına bakarak da incelemelerde bulunuyoruz. Mehmet Bey iş yerinden dolayı ödeyeceği paranın yanı sıra biz de Ezgi başarılı olduğu sürece ona da yardımda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Umut Kebap Salonunun açılışı gerçekleştirildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar