Skip Navigation Links

HBB'den Haşereyle Etkin Mücadele

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, kentte sürdürülen Haşere ve Vektör mücadelesine yönelik eğitim semineri düzenledi.

HBB'den Haşereyle Etkin MücadeleWeb
TV

Eğitim   A+a-

 Entegre biyolojik sivrisinek mücadelesi konu başlığıyla HBB personellerini bilgilendiren ENVİROTEK Firma yetkilisi Sümeyra Yaşar, Antakya ve İskenderun ilçelerinde 2 gün süren eğitim semineriyle personelleri bilgilendirdi.
 
Haşere mücadelesinin büyükşehir belediyesine devredilmesinin ardından il genelinde haşere tespit taraması yapan belediye ekipleri, belirlenen yerleri kayıt altına alarak, üreme alanlarının özellikleriyle ilgili bir veri tabanı oluşturuldu.
 
Kent genelinde bugüne kadar yaklaşık 90 bin yerin tespit edildiği ve haşerelereyle nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda belediye personelleri detaylı bir şekilde bilgilendirildi.
 
Halk sağlığı alanındaki faaliyetlerin kusursuz gerçekleştirilmesi için personel ile vatandaşların mücadele konusunda sürekli eğitilmesi ve haşereyi üreten yerler hakkında duyarlılığının arttırılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
 
DÜNYA KİMYASAL MÜCADELE YÖNTEMLERİNİ YAVAŞ YAVAŞ TERKEDİYOR
 
Toplantıya katılan ENVİROTEK Firması yetkilileri, haşere mücadelesinin daha çok Larva yani üremenin ilk safhalarında yapılması gerektiğini ve bunu yaparken de mümkün mertebe doğal larvasitler kullanılması gerektiğini ifade etti.
 
ENVİROTEK Firması yetkililerinden Sümeyra Yaşar, seminerde yaptığı açıklamada; “Dünyada kullanılan ve tabiatta hiç bir kalıntı bırakmayan biyolojik larvasitlerden BTI baktersi tamamen doğal bir ürün ve oldukça etkili. Haşere ile mücadele ederken doğru zamanda doğru teşhislerle ve doğru maddelerle müdahale etmeli ve hizmetin nasıl yürütüldüğü konularında Vatandaşın süreçlere dahil edilmesi hayati önemdedir. Apartmanından dereye sürekli lağım akıtan veya evinin etrafında gübre yığınlarını hiç örtmeden biriktiren bir çok vatandaşımızın sözkonusu kirliliklerin yarattığı sıkıntılar konusunda duyarlılaştırılması, Sineksiz bir Hatay için çok önemlidir.” Diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
HBB'den Haşereyle Etkin Mücadele videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet