Skip Navigation Links

Artık Uzaktaki Köyler Uzak Değil!!!

En uzak köyleri bile yakın eden İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, köylünün bile zorluklar içerisinde ulaştığı köylere gidere

Dünya   A+a-

 
Artık Uzaktaki Köyler Uzak Değil!!!
 
 
En uzak köyleri bile yakın eden İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, köylünün bile zorluklar içerisinde ulaştığı köylere giderek yardımlarını ulaştırıyor.
Ticaret Borsası’nın yardım seramonisine Kışla Köyü Mehmet Ali Alpaydın İlköğretim Okulu ile devam eden Engin Vayısoğlu, İskenderun merkeze çok yakın ama bir o kadar da kenarda kalmış bir okul olan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’na bir salon yaptırarak seramonisini sürdürüyor.
 
En anlamlı cümleleri Kışla Köyü Mehmet Ali Alpaydın İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Zor söylerken oldukça duyguluydu: “Artık Uzaktaki Köyler Uzak değil, uzakta ki köylerde olsak bizim kapımızı çalan var. “Hocam bir ihtiyacınız var mı?” diye soran Engin Vayısoğlu var.”
 
Engin Vayısoğlu Eli Öpülecek Adam!
Birkaç yıl öncesine kadar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İskenderun Ticaret Borsası, azmin ve kararlılığın eseri olarak bölgede katma değer üreten bir kurum haline geldi.
İskenderun’da gurur abidesi bir kurum olmanın sorumluluğunu sırtlayan Ticaret Borsası’nın Genel Sekreteri engin Vayısoğlu, “Uzakları yakın eden adam” ünvanını da hak etti.
Çalışkan, dürüst ve hayırsever bir isim olan Engin Vayısoğlu, bir gurur abidesi olarak kentin dört bir yanına hizmet götürmeğe devam ediyor.
En ücra noktalardaki köy okullarına dahi giderek eksiklerini gideren, toplumuna karşı sorumluluklarını azami düzeyde yerine getiren İskenderun Ticaret Borsası, yine bir hayırsever ALP-ATEŞ Gübre A.Ş. tarafından yaptırılan Kışla Köyü Mehmet Ali Alpaydın İlköğretim Okulu’nun eksiklerini tamamladığı için plaketle ödüllendirildi.
İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu’nun ziyaretinde duygusal anlar yaşanırken, Okul Müdürü Mehmet Zor, sorunlarını ilettikleri gün kendilerinin değil, Engin Vayısoğlu’nun ziyaretlerine gelerek eksikleri bizzat tespit ettiğine vurgu yaptı.
Ticaret Borsası’nın faaliyetlerini yerel basından takip ettiklerini belirten Mehmet Zor, okulun eksiklerinin giderilmesi için azami gayret sarfeden Vayısoğlu’na plaketini verirken oldukça mutluydu.
Okul Müdürü Mehmet Zor yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Binamız yapıldı ama ciddi anlamda eksiklerimiz vardı. Panolarımız, haritalarımız diğer eğitim-öğretim araç eksikliklerimiz vardı, Sağ olsun İskenderun Ticaret Borsası ihtiyaçlarımızın temini konusunda duyarlılık gösterdi. İskenderun Ticaret Borsası’nı basından takip ediyoruz ve duyuyoruz sadece okulumuza değil İskenderun’un eğitimine çok önemli katkısı var. Öğrencilerimize verdiği katkıları, öğrencilerimiz de başarıyla karşılığını ödeyeceklerdir. “
 
İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu konuşmasında oldukça mütevazı ifadeler kullanarak şöyle dedi: “Yeni açılan okulumuzun eksiklerini işittik, tabi ki devletimizin katkısı var muhakkak her şeye yetişemediği için bizde burada eğitime yardım, çocuklarımıza yardım, insana yatırım yapmak kaydıyla bu işe soyunduk. Elimizden geldiği kadar gittiğimiz her okulda gördüğümüz eksikleri elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince gidermeye çalışıyoruz. Buraya geldiğim zaman bir takım eksiklikleri gördüm, bir takım eksikleri borsamız olarak biz karşıladık. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, inşallah gelecekte başarılı olurlar, onlar burada konuşurlar biz onları dinleriz. İskenderun’a verdiğimiz bu katkılardan dolayı biz gururluyuz. “
 
8. Gün Gazetesi ve 8. Gün Haber www.8gunhaber.com haber portalı sahibi Gökhan Gökpınar’ın “Birkaç yıl öncesine kadar kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir Ticaret Borsası vardı. Bugün İskenderun’un dört bir tarafına katkı sunan, bağışlar yapan bir Ticaret Borsası var. Çocuklara bu başarının sırrını açıklar mısınız?” sorusu üzerine ibretlik bir başarı öyküsü ortaya koyan Engin Vayısoğlu şöyle konuştu:
“Gerçek hayata başladığınız zaman, size verilen bir mevki, bir bakam, bir takım sorumluluklar olduğunda bazen kararlar almanız gerekir. Bu karar sadece sizleri bağlamaz, size emanet edilen kurumun geleceğini de garanti altına almak zorundasınız. Benim de bir karar almam gerekiyordu, o karar aşamasında bana riski de vardı, arkadaşlarla beraber bu riski göze alarak, çok büyük bir çalışma temposuyla personelimizle, yönetimimizle tüm çevrede ki başka illerde ki tescil ücretlerinin başka illerde ki yerlere gitmeleri gerekirken, göstermiş olduğumuz gayret, göstermiş olduğumuz iyi niyet, performans azmimizle tüccarları buraya çektik. O tüccarlarımızda sağ olsun bütün işlemleri bizde yaptılar. Bunların çoğunun merkezleri İskenderun dışındadır. Borsamızın gelirinin %90’ı tamamıyla İskenderun dışından tahsil ettiğimiz gelirdir. İskenderun Ticaret Borsası bir ihracatçı gibidir, İskenderun basınına bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadınız, bizde eğitime elimizden geldiğince yardım yapıyoruz. Biz çocukluğumuz da sıkıntı çektik, şimdi ki çocuklarımız da sıkıntı çekmesin diye eğitime destek veriyoruz. Kapanma tehlikesi geçiren borsamızı bu günlere taşıdık. “
 
 
 
 


Mehmet Ali Alpaydın İlköğretim Okulu ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet