Skip Navigation Links

Başkan Civelek Yunus Emre'de Sorunları Paylaştı

Mahallelerde çalışmaları yerinde inceleme ve vatandaşla buluşma geleneğini Yunus Emre Mahallesi toplantısıyla sürdüren İskenderun Belediye Başkanı Dr.

Gündem   A+a-

Mahallelerde çalışmaları yerinde inceleme ve vatandaşla buluşma geleneğini Yunus Emre Mahallesi toplantısıyla sürdüren İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, “Belediye başkanının yanı vatandaşın yanıdır. Hem sorunları yerinde görüyorum, hem de söylemek, paylaşmak istediklerimizi sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Mahalle sakinleriyle yaptığı sohbette bir yıllık çalışma dönemi ile ilgili de bilgi veren Başkan Civelek, uygarlık ölçütü olan musluktan akan suyun içilebilirliliğinin çağdaş kent için ölçek kabul edildiğini, İskenderun’da da bu ölçüyü yakalama hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Su ile ilgili takvimin başladığını, önümüzdeki iki yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını ifade eden Başkan Civelek, çöp dökme alanının ıslah edildiğini hatırlattı. Kentin çöp kokusu ve karasinek derdinden kurtulduğunu, çöp fabrikasının devreye girmesiyle de sorunun çözüme kavuşacağını ifade eden Başkan Civelek, çöp fabrikası ile ilgili de proje takviminin devam ettiğini, tamamlanmasının iki yıllık bir takvimle gerçekleşeceğini kaydetti. Sel tehlikesi oluşturan dere yataklarının ıslahı için merkezi idare nezdinde girişimlerin de sonuç verdiğini anlatan Başkan Civelek, Kızıldere’nin ıslahı çalışmaları için bir hafta önce şantiyenin kurulduğunu söyledi. Belediye olarak menfez çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Civelek, E-91 karayolu üzerinde açık kanalın ihalesinin 15 Haziran’da yapılacağını kaydetti.
 


Başkan Civelek şöyle konuştu: “Geriye doğru suçlama yapmam. Hayatım boyunca kendime bunu prensip edinmişimdir. Meslekten de gelen bir durum bu. Bazen geç kalmış olabilir, bazen yanlış tedavi görmüş olabilir hasta. Bugünden itibaren ne yapılabilir diye bakmışımdır. Burada da böyle… Enkaz edebiyatı yapmanın anlamı yok. Bundan sonra ne yapılabilire baktık. Her şeyden önce, evvala insan dedik. İnsani ilişkileri ve insanın değer kalitesini yükseltmek zorundayız. Bağırıp çağırmadan dostça yaklaşabilmeliyiz. Belediye çalışanları arasında da zorla, tahakküm ederek, bağırarak çağırarak değil, o işi severek yaptırmayı öne çıkarıyoruz. Sevgisiz yapılan bir işten hayır gelmiyor, korkarak yapılan bir iş sağlıklı olmuyor. Severek yapılan işten çok daha fazla randıman alınır.”

Her değişimin sancılı olduğunu, belediyenin çalışmalarının da eskisi gibi yürütülmesi yönünde baskılar ve iki müdürün uğradığı saldırı örneğinde olduğu gibi sindirilmeye çalışıldığını da ifade eden Civelek, “Hem çalışıyoruz, hem bu sancıları göğüslüyoruz, göğüsleyeceğiz. Bunun için geldik. Belediye kurumsallaşacak. Kim iyi biliyorsa o işe gelecek, ihaleyi en kaliteli ve ucuza yapabilecek olan alacaktır. Bu yavaş yavaş yerleşiyor. Taşlar yerine oturuyor. Tabii bu arada bir sürü engellemelerle karşı karşıya kalıyoruz” diye konuştu.

İskenderun’daki işsizliğin çözümünün belediye olmamasına karşın bu yönde meslek edindirme kurslarıyla çözüm üretmeye çalıştıklarını, değişik dallarda eğitim gören 300 kursiyerden önemli bir bölümünün çeşitli işletmelerde istihdam edildiğini, meslek edindirme eğitim çalışmasını sürdüreceklerini belirten Başkan Civelek, Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan restorasyon uygulama onayının 15 Haziran’da karara bağlandıktan sonra kadın eğitim, sanat, kültür merkezinin de açılmasının sağlanacağını sözlerine ekledi. Başkan Civelek, “Belediye sadece yol süpüren, çöp toplayan bir kuruluş değildir. Aynı zamanda bütün sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılayan kurumdur aynı zamanda. Bunu sanatta, kültürde, sporda, sosyal etkinliklerde göstereceğiz. İbrahim İnal hastanesinin yeri restore edildi. 15 Haziran’da açılabilecek. Kadınlarımıza kültür, eğitim ve sanat edindirme merkezi olarak çalışmaya başlayacak. Kadınların hem birbirleriyle iletişimini geliştirme hem eğitim hem sanat eğitimindeki üretimini sergileyip satabileceği bir düzenleme sağlayacağız” dedi.

Başkan Civelek’in taşocaklarından malzeme taşıyan kamyonların mahalle içinden geçişini engellemek üzere açılan alternatif yol çalışmasının bittiğini kaydetmesi üzerine mahalle sakinleri taşocaklarının yarattığı toz şikayetini dile getirdi. Hoparlör, park yeri ile bank isteyen mahalle sakinleri mahalle semt pazarının belirlenecek bir alanda düzenlenmesini istedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet