Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

9 Terörist Afrin'den Türkiye'ye Getirildi

Zeytin Dalı Harekatında 2 Askerin şehit edilmesi olayına karışan 9 terörist MİT tarafından yakalanıp Türkiye'ye getirildi.

9 Terörist Afrin'den Türkiye'ye Getirildi

Gündem   A+a-

Hatay Valisi Erdal Ata tarafından yapılan basın açıklamasında şunları dile getirdi.
 
03 Eylül 2018 tarihinde, Suriye/Afrin Raco beldesinde Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Birimlerimiz tarafından, Suriye uyruklu M.C. isimli şahsın PYD/YPG terör örgüt üyesi olduğu tespit edildi.
 
Şahıs; 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün sözde "Asayiş Yapılanması” içinde görev aldığını, Zeytindalı Harekâtı öncesi ve sonrasında istihbarat toplama faaliyetlerinde bulunduğunu itiraf etmiş, Afrin bölgesinde icra edilen Zeytindalı Harekâtı'nın 4'üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde, Ömeruşağı Köyü bölgesindeki operasyonda görevli P. Ütğm. Oğuz Kaan USTA ve P. Uzm. Çvş. Mehmet MURATDAĞI'nın şehit edilmesi ve akabinde naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini vermiştir.
 
Bu ifade doğrultusunda gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler ile diğer 5 terörist de olmak üzere olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu Afrin'de yakalanarak gözaltına alındı.
 
Terör örgütü üyesi 9 terörist İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Adli Makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere Suriye/Afrin'de görev yapan MİT ve Jandarma birimlerimizin yürüttüğü başarılı operasyon ile Hatay’a getirilmiş olup, İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının bitimine müteakip Adli Makamlara teslim edilecektir.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş