Skip Navigation Links

Hayırlı Evlat Sabit Eren'den En Güzel Anneler Günü Hediyesi..

Açılışı Anneler Günü'nde yapılan Güler Eren Anaokulu'nun mimarisi ve çevre düzenlemesi büyük beğeni toplarken, Hayırsever İşadamı Sabit Eren'e de Adal

Dünya   A+a-

 
Açılışı Anneler Günü’nde yapılan Güler Eren Anaokulu’nun mimarisi ve çevre düzenlemesi büyük beğeni toplarken, Hayırsever İşadamı Sabit Eren’e de Adalet Bakanı Ergin’den övgü vardı..
 
Hayırlı Evlat Sabit Eren’den En Güzel Anneler Günü Hediyesi..
Bölgemizin saygın işadamlarından Erenler Demir Çelik Sanayi Ltd. Şti. Sahibi, ER-TU Demir Çelik A.Ş. Ortağı Hayırsever Sabit Eren tarafından 1991 yılında kaybettiği annesi Güler Eren hatırasına yaptırdığı Anakolu Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından açıldı.
Anneler gününde gerçekleşen açılışta duygu dolu anlar yaşanırken, Anaokulu açılışı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından “hayırlı evladın annesine en güzel hediyesi” olarak değerlendirildi.
 
Çocuklar Sunum Yaptı Tansel Eren Ağladı..
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in açılış sunumunu Güler Eren Anakolu öğrencilerinin yapmasını istemesi ve sunumdaki başarı herkesin göğsünü kabartırken, Türkiye’nin aydınlık geleceği çocuklar, Güler Eren ve tüm anneler adına Hayırsever İşadamı Sabit Eren’in eşi Tansel Eren’e bir buket çiçek verdiler. Çocukların çiçek takdimi sırasında Tansel Eren gözyaşlarını tutamadı.
Cezaevi Kapandı Okul Oldu..
Açılışta konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kapanan Hassa Cezaevinin yerine yapılan Anaokulu’nun çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirtirken, Türkiye’nin geldiği noktaya da dikkat çekmiş oldu.
Bakan Ergin, anaokulunun duvarındaki ‘Okullar açıldıkça, hapishaneler kapanır.’ yazısını okuyarak, ‘Bu eğitim yuvasının yerinde Hassa Cezaevi vardı. Işığın geldiği yerde karanlığın barınma imkanı olmaz. Bu eğitim yuvası bundan sonra Hassa’ya, Hatay’a, Türkiye’ye aydınlık zihinli, eğitimli, geleceğe umutla bakan, donanımlı gençler yetiştirmek üzere ilk adımın atıldığı bir eğitim yuvası olacak.’ dedi.
“Hassa Yatırım Cenneti Olacak”
Hassa ilçesinin önemli hizmetlerle buluşmaya devam ettiğini de kaydeden Bakan Ergin, ‘Şu anda Hassa’yı Gaziantep’e ve Hatay merkeze bağlayan karayollarımızda bölünmüş yol çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2012 yılı sonu itibarı ile Hassa merkez ile Hatay merkez arası yüksek standartlı bölünmüş yol olarak birbirine bağlanıyor, hayırlı olsun. Tahta köprü Barajı’nın yükseltilmesine ilişkin ihale hazırlıkları da devam ediyor. İskenderun bölgesinden Hassa bölgemize tüneller açmak suretiyle, Hassa’yı İskenderun Körfezi ile denizle buluşturacağız. Proje yapımı başladı. En kısa sürede yapım ihalesi hazırlıkları başlayacak. Hayırlı, uğurlu olsun.’dedi.
Hayırsever işadamına teşekkür eden Ergin, ‘Şu anda mutluluğumuz iki kat, hem cezaevini kapatıp bir eğitim kurumu açıyoruz, hem de Anneler Günü'nde merhum bir annenin adına eğitim yuvası açıyoruz.’ diye konuştu.
 
Anneye En Güzel Hediye
Büyük emeklerle hiçbir masraftan kaçınmadan yaptırdığı okulun açılışında oldukça duygulu olduğu ve annesi Güler Eren’e olan özlemi konuşmasının her cümlesinde hissedilen Sabit Eren, yaşadığı mutluluğu da şu satırlarla ifade etti; “Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitim seviyesini yükseltememiş toplumların bu küresel dünyada ayakta kalabilmesi ve varlıklarını devam ettirebilmeleri çok zor ve hatta imkansızdır. Sürekli büyüyen ekonomisiyle gelecekte dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olması beklenen ülkemizin bu büyümeyi sürekli kılması ve dünya ile rekabet edebilmesi nitelikli iş gücüne ve iyi eğitim almış gençlere ihtiyacı vardır. Bunun da sadece devletin imkanlarıyla gerçekleşme hem zor hem de büyük kaynaklar gerektirmektedir.
Şahsım ve ailem bu anlayıştan hareketle, kendi gücümüz ölçüsünde eğitime katkı sağlamak gayesi içerisinde yokluğunu her daim yüreğimin derinliklerinde hissettiğim Annem Güler Eren adına içerisinde minik yüreklerin çarptığı Anaokulunu yaptırmaya karar verdik. Bu okulun Atatürk İlke ve inkılaplarına bağlı evrensel değerleri benimsemiş, bulundukları düzeyde söz sahibi olan, geleceğin gelişmiş Türkiye’sine ve dünyasına hizmet edecek geniş ve bir ufka sahip bireyler yetişeceğine inanıyor ve başlangıçtan bugüne, her türlü yardım, kolaylık ve yol göstericilik yapan Sayın valimiz, kaymakamımız, milli eğitim müdürlerimiz ve hemşerilerime şahsım ve ailem adına saygılar sunuyor; edebi yete intikal eden annem Güler Eren’e ve tüm annelere rahmet diliyor, bütün annelerimizin de anneler günü dolayısıyla ellerinden öpüyorum”
Hatay, Okul Öncesi Eğitimde Türkiye Birincisi..
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, ülkemizin, geleceğe yön veren ülkeler arasında daha fazla güç ve kudret sahibi olabilmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu kaydederek, ‘Bunu yapabilmemiz için kuşkusuz en başta eğitim hizmetlerini bugün olduğundan çok daha iyi noktalara getirmemiz gerekiyor. Bu anlayıştan hareketle Milli Eğitim Bakanlığımız okul öncesi eğitime ağırlık verecek şekilde ülke genelinde adeta bir eğitim seferberliği başlattı. Bu kapsamda illerimiz arasında tatlı bir rekabet var. Biz de okul öncesi eğitime ilimiz genelinde önem verdik. Kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, hayırseverlerimiz, eğitim camiamız bir seferberlik anlayışı içinde çalıştılar ve geçtiğimiz yıldan itibaren ilimiz okul öncesi eğitimde Türkiye birincisi oldu. Katkısı olan herkese teşekkür ederim.’dedi.
Lekesiz, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımıza ve ilimiz milletvekillerine, anaokulunu ‘Anneler Günü’nde açarak annesine vefa borcunu ödediğini gösteren örnek bir model sergileyen işadamı Eren’e ve eğitime katkı sunan herkese teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de, “Bir okul bin cezaevi kapatır sözünü muhakkak herkes biliyordur. Bu söz bir hakkın doğru bir sözdür. Bu sözün doğruluğunu biraz sonra okul girişinin sol tarafında ki bir resim bizlere aynıyla ispatlayacaktır. Bu okulun arsası üzerine daha evvel Hassa ceza evi olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha evvel bir cezaevi olan bu yer şimdi bağrında geleceği inşa edecek bir eğitim kurumunu barındırmaktadır. Bizlere bu manidar eğitim kurumunu kazandıran ve ilçemizde ilk hayırsever eğitim tesisi gerçekleştiren hayırseverimize tekrar teşekkür ederim. Hayırseverimiz Sayın Sabit Eren tarafından annesinin aziz hatırasına yaptırılan Güler Eren anaokulumuzun; 10 derslik, 5 depo, 1 öğretmenler odası, 1 oyun salonu, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 yemekhane ve mutfaktan oluşmaktadır. 09 Ocak 2012 de eğitim öğretime açılan okulumuzda şuanda 70 öğrenci eğitim almaktadır. Anaokulumuzda bugün 1 kurucu müdür 2 kadrolu öğretmen ve 1 ücretli öğretmen görev yapmaktadır.” dedi
 
Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösterilerle renklenen açılışta, hayırsever iş adamı Sabir Eren Bakan Ergin’e plaket takdim ederken, Bakan Ergin de Sabit Eren’e plaket ve okul kütük kaydını verdi.
Konuşmaların ardından 70 öğrencinin eğitim gördüğü 10 derslikli okulun açılışı gerçekleştirildi. Bakan Ergin, Vali Lekesiz ve diğer protokol eşliğinde okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.
Açılışa, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, H.Bayram Türkoğlu, Mehmet Öntürk ve Mevlüt Dudu, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Gülen, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, eğitimciler ile vatandaşlar katıldı.
 
 
 
 
 
 




Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet