Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay’da Ekonomik Ve Siyasi Kriz Konuşuldu

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke İle PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Ali Haydar Hakverdi bugün Hatay’da çeşitli ziyaretlerde bulundular

Hatay’da Ekonomik Ve Siyasi Kriz Konuşuldu

Ekonomi   A+a-

CHP ekonomik ve siyasal krizden çözüm heyetinin Hatay Programı çerçevesinde il ziyaretleri CHP Hatay ile örgütüne oldu.CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke İle PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Ali Haydar Hakverdi'nin katılımıyla CHP Hatay İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.
CHP il başkanlığında düzenlenen basın toplantısına CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman,İlçe Başkanları,Yöneticiler ve partililer katıldı.
CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “AKP’nin kurduğu rantçı, üretime dayanmayan, borca dayanan dolayısıyla göbekten dışarıya bağımlı ekonomik düzendir. Bunun üzerine inşa edilmiş olan hukuksuz keyfi tek adamın ve ailesinin iki dudağı arasında sıkışmış yönetim anlayışıdır.
Son iki gün içerisinde çıkan kararnameler AKP iktidarını ve saray rejimini bu krize yaklaşımının ne olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. AKP ekonomiyi bir aile şirketi olarak görmektedir. Dün çıkan bir kararname ile Cumhuriyet Mirasını ipotek altına almış olan varlık fonunu doğrudan Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bağladılar.” İfadelerini kullandı.
Varlık Fonunun özel bir şirket olduğunu ve Türkiye ekonomisinin özel bir şirkete bağlandığını ifade eden Böke, rantçı sermayenin korunmaya çalıştığını söyledi.
Böke açıklamasının devamında; “Geçmediğimiz yollar, kullanmadığımız köprüler, müşterisi olarak görüldüğümüz şehir hastanelerinde rantçı sermayeyi zenginleştirmek için döviz garantili iş yapılmaktadır. Oysaki ihtiyacımız bu garantilerin halka verilmesidir. “ dedi.“Bu ekonomik krizden çıkışın tek yolu yeni bir siyaset örmektir. “ ifadelerine yer verdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar