Skip Navigation Links

Çocuklar Teneffüste Okulun Damında Mı Oynayacak?

Hatay İl Genel Meclisi mayıs ayında İl Özel İdaresine ait atıl binaların satışı yönünde bir karar aldı.

Dünya   A+a-

 
Çocuklar Teneffüste Okulun Damında Oynayacak?

Hatay İl Genel Meclisi mayıs ayında İl Özel İdaresine ait atıl binaların satışı yönünde bir karar aldı. Alınan bu karar doğrultusunda mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Kara Hasan Paşa İş hanı da satışa çıktı.
İl Genel Meclisi Haziran ayı birleşiminde bu satışlardan elde edilecek gelirin eğitime aktarılması gibi önemli bir konuya da imza attı. Takdirle alkışladık.
4+4+4 eğitim öğretim sistemine geçilmesiyle birlikte ülke genelinde uygulanmayan, ama bizim idarecilerimizin işgüzarlığıyla alelacele ve altyapısı hazırlanmadan ilçedeki okullar ilk ve ortaokul diye ayrılı verdi. Ne olacağını anlayamadık. Bazı okulların hem ilk, hem de ortaokul olarak devam edeceği, bu okullar civarında temin edilecek araziler üzerine ortaokul yapılarak mevcut okulların ilköğretim olarak devam edeceği de açıklandı. İnşallah dedik.
Mehmet Akif İlköğretim Okulu ikili öğretimde kaldı. Hemen yanında iki arazi tespit edildi. Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne ait olduğu söylenen 5 dönümlük arazi ve hemen yanı başındaki 2 dönüm cami yerinin Dörtyol Belediye Meclisine ortaokul yeri olarak belirlenmesi müracaatı yapıldı. Belediye Meclisi bu hayırlı iş için oy birliği ile karar aldı. Meclise yakışanda buydu...
Meclis kararları İlçe Milli Eğitime ulaştı. Girişim başlatıldı. Arazinin Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne değil; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ait olduğu anlaşıldı. Bakanlık “Biz hizmet binası yapmayı düşünüyoruz, veremeyiz” dedi.
Bu durumdan haberi olmayan İl Genel Meclisi temmuz ayı toplantısında Dörtyol’da Numune Evler Mahallesinde 24 derslikli ortaokul binası yapımı için karar aldı. Ödeneğini ayırdı.
İlçe Milli Eğitim çıkmaza girdi. Çözümü Mehmet Akif İlköğretim Okulunu ortadan ikiye bölmekte buldu. Okulun yarısını ilköğretime ayırıp diğer yarısına da yeni bina yapılmasını ve bahçe duvarıyla iki okulun ayrılması kararını aldı.
İlkokul birinci sınıfta öğretirler; bir tümü bölerseniz iki yarım olur. Bunların hesabı farklı; bir tümü bölüp, iki tüm yapmaya çalışıyorlar. Olmaz! Maddenin doğasına aykırı.
SGK’nin Dörtyol’da bir temsilciliğinin olması için girişimde bulunuldu. Eyvallah, ihtiyaç vardı. Tekel’e ait bina Jandarmaya devredilmişti. Jandarma Tabura taşındı bina atıl kaldı. Kaymakamlığa tahsisli bina SGK nın hizmetine verildi. SGK Dörtyol’a geldi. Hayırlı uğurlu oldu. SGK Hastane altında 5 dönüm arazide kendi binasını yapıyor, taşınacak. İyi de olacak ve bina boşalacak.
Kültür Merkezinin 1 trilyonluk ödeneği çıktı bina hızla devam ediyor. Enkaz kalkıyor. En geç kasım ayında hem İlçe Milli Eğitim, hem de Halk Eğitim Merkezi taşınmış olacak. Oh ne ala…
İşte size bolca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Taşra Teşkilatı için yer.
SGK’dan boşalacak müstakil binamız var, olmadı Halk Eğitim Müdürlüğünden boşalacak müstakil binamız var, yok aile ve sosyal politikalara yakın olalım derseniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hükümet Konağında bir katı olduğu gibi boşaltacak, işte bolca yer.
Aile kısmına bu binalar yeter, ama sosyal politikaları sığdıramıyoruz derseniz o konu bizi aşar.
Bir tümü bölüp iki tüm yapamazsınız. Böyle yapmakla hem Mehmet Akif İlköğretimi mağdur etmiş olacaksınız, hem de yapılacak ortaokulu ana karnında öldüreceksiniz. Kaldı ki, Mehmet Akif’in sınıf mevcutları şu an standartların üstünde. Okul bahçesindeki dört çam ağacına mı göz diktiniz?
Ufku ve vizyonu olan idareci ve siyasetçiler bu gerçeği görmezden gelemez. Dörtyol Belediyesinin almış olduğu karar kamuoyunun takdirle karşıladığı bir olaydır. İşi çığırından çıkartmanın bir alemi yoktur.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet