Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu” Temeli Atıldı

Arsuz Belediyesi tarafından karaağaç mahallesinde yapımına başlanacak olan “Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu Temel Atma Töreni” gerçekleştirildi.

“Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu” Temeli AtıldıWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Belediyesi tarafından karaağaç mahallesinde yapımına başlanacak olan “Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu Temel Atma Törenine” katıldı.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Matkap, İlçe Jandarma Komutanı Burak İnam, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İskenderun Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla, “Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu Temel Atma Töreni” gerçekleştirildi. Başkan Culha, Karaağaç mahallesi sakinleri ve şehre gelen tüm misafirlerin deniz kenarında rahat yürümeleri ve denize girmeleri açısından devrim niteliğinde bir projenin hayata geçtiğini belirtti. Nazım Culha, “ Uzun bir hazırlık döneminden sonra bugün bu projenin sizlerle birlikte temelini atmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu proje sıradan bir proje değil. Bu proje devrin niteliğinde bir projedir. Çok büyük zorluklarla Arsuz’da yapmış olduğumuz sahil yürüyüş yolunun iki kat büyüklükteki, mesafedeki projenin aynısını şu anda karaağaçta yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu proje ile başta karaağaç, Nardüzü ve civar mahallelerimiz ile bu mahallemizde misafir olacak olan hemşerilerimizin denizle buluşmasını sağlayacak. Yaklaşık bir buçuk iki yıllık bir zorlu çalışma sürecinden sonra ihalesini yaptık ve bugün hep beraber temelini atacağız.
“Kesinlikle bir ötekileştirme yoktur”
Bizler Arsuz ilçesini yönetirken mahallelerimizin hepsinde ihtiyaç temelinde bir plan, çalışma planı hazırlıyoruz. Hiçbir zaman mahallelerimizde bir ayırım yapmıyoruz. Mahallelerimizin hepsi eşit şartlarda ve ihtiyacı temelinde hizmet almaktadır. O mahallenin ihtiyaçlarını o mahallenin, dinamikleri ile birlikte tespit ediyoruz. Muhtarlarımızla, meclis üyelerimizle, kanaat önderlerimizle, inanç önderlerimizle herkes, ortak akıllar bu işin içine girmektedir. Kesinlikle bir ötekileştirme yoktur. Değerli arkadaşlar biz karaağaç, Nardüzü mahallelerimizde hep vardık. Şu andaki çalışmalarımızda biz hizmet finallerini yapıyoruz. Bu mahallenin semt pazarından, spor sahasına, sosyal tesislerine, çok amaçlı salonuna, köprüsüne, asfalt yollarına kadar her türlü çalışmalar yapılmıştır. Şu anda sokaklarda doğalgaz, elektrik, fiber optik, Superonline, telekomünikasyon çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Ve eylül ayı içerisinde alt yapı imalatına başlanacaktır. Daha evvel karaağaçta yaptığımız bilgilendirme toplantısında bu mahallelerimizi kapsayan kanalizasyon projesinin, alt yapı projesinin ihalesinin yapıldığı ve imalat aşamasına geçileceğini Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş’la birlikte ve HATSU Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Çaparali ile birlikte mahallelimize söylemiştik. Bu kentin yakında alt yapı finalini yapacağız. Ve bundan sonra üst yapıya geçeceğiz. Burada bazı mahallelerde, bazı yolların yapılmamasıyla alakalı yapılan eleştirinin sebebinin ne olduğunu önce bir bilmek lazım. Yani bugün alt yapıyı yapacağımız mahalleleri 6 ay evvel asfaltlayıp ve bugün kazmamız durumunda milli servetin heba olması anlamındadır. Elektrik için kazılması o asfaltın heba olması anlamındadır. Bu planlamadan kaynaklı böyle bir gecikme söz konusu. Bizler bu altyapı çalışması bütünüyle tamamlandıktan sonra üst yapıya geçeceğiz. Artık yeni dönemde karaağacımızı sosyal, kültürel anlamda, modern bir kent anlamında, üst yapı içi hazırlayacağız. Ve işte gördüğünüz gibi Akdeniz iklimi ile mutlu bir insan profili olacak bu şehirde. Ben bu duygu ve düşünceyle, bu sahil yürüyüş yolunun ilçemize ve bütün mahallelerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize bu katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum,” ifadelerini kullandı.
Geçmiş kurban bayramını kutlayarak sözlerine başlayan, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, “ Dün Gadir-İ Hum bayramını yaşadık. Gadir-i hum bayramını kutluyorum herkesin. Ülkemiz her bakımdan çok zor günlerden geçiyor. Bu zor günlerin içerisinde böyle bir projeyi düşünerek siz değerli dostlarımıza kazandırmak isteyen, arsuz halkına kazandırmak isteyen sayın başkanıma ve büyükşehir belediye başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. Yarın 30 ağustos zafer bayramı. Aynı zamanda da diriliş bayramı. Öyle ki o kadar yoksullukla, yokluk içerisinde, imkânsızlıklarla, Türk Silahlı Kuvvetleri yâda o zamanki askerimiz büyük bir zafer kazanmıştır ve bu ülkeye, özgürce bugün dalgalanan bayrağımızı, ülkemizin özgürlüğünü, bugün nefes aldığımız bu özgür yaşamı hediye etmişlerdir. Diriliş bayramımız olan zafer bayramı kutlu olsun şimdiden. Bu güzel seyir alanında güzel günleriniz geçsin istiyorum, deniz manzaralı bol yürüyüşleriniz olsun,” şeklinde konuştu.
İlçeye bu güzel projenin kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ ilçemiz 2013 te kurulmuş yeni bir ilçe ama her geçen gün böylesine güzel projelerle hak ettiği yere taşınma anlamında güzel mesafeler kat ediyoruz. Bu nu hem fiziki anlamda yapılan çalışmalarla, hem de sosyal çalışmalarla sağlamaya çalışıyoruz. Kurumlarımızın fiziki yapılanması hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçemizin tanıtımı ve turizmde hak ettiği yere ulaşması adına her geçen gün yeni projelere imza atıyoruz. Bugünde yine belediyemizin bölgemize çok güzel bir hizmeti için temel atma törenindeyiz. İlçemiz merkezinde örneğini gördüğümüz gibi burada da yapılacak olan bu yatırım ile halkımız için ayrı bir cazibe merkezi halini alacak olan, hem spor yapma hem de nefes alma anlamında deniz manzaralı bir alan olacaktır,” dedi.
Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Habib Demir, Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu detaylarını anlatarak, projenin nereleri kapsayacağını, ne kadar süre içerisinde biteceğini ve proje hakkında birçok detaylı bilgi verdi. Ardından temel atma merasimi gerçekleştirilerek, kokteyl alanına geçildi.
 
 
 
 
“Karaağaç Sahil Yürüyüş Yolu” Temeli Atıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar