Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Sarı Zeybekler Derneği’nden “Atatürk Ve Deniz” Temalı Fotoğraf Sergisi

Sarı Zeybekler Derneği Genel Merkezi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Atatürk ve Deniz” temalı bir fotoğraf sergisi açıyor.

Sarı Zeybekler Derneği’nden “Atatürk Ve Deniz” Temalı Fotoğraf Sergisi

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Deniz Ticaret Odası sponsorluğunda gerçekleşecek olan sergi için bir açıklama yapan Sarı Zeybekler Derneği Genel Başkanı Nevzat Kurt, “Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:
 
“Ulusumuzun zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Atatürk önderliğinde çevikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının bir zaferidir.
 
Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu içinde tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içerisindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş. Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir İmparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu muharebede Türk ordusu 4-5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde çökertmiş Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da 10 günde gerçekleştirmiştir.
 
Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılamaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve mürefveh geleceği garanti altına alınmıştır.
 
Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 96. yıldönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan birey olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şanlı zaferin 96. yıldönümü Türk milletine ve O’nun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun.
 
Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi sponsorluğunda 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açacağımız “Atatürk ve Deniz” temalı az bilinen Atatürk fotoğraflarından oluşan sergimize bütün halkımız davet ediyoruz. Sergimiz Deniz Ticaret Odası altında yer alan Neşve Cafe bahçesinde açılacak olup, iki gün sürecektir." dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar