Skip Navigation Links

Talepler Görmezden Geliniyor!

Altunsöz, öğretmenlik mesleğinin sadece 24 Kasım günlerinde hatırlanarak gerek özlük haklarının noktasında gerekse öğretmenleri çalışma şartları nokta

Dünya   A+a-

Talepler Görmezden Geliniyor!
 
Eğitim-Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz yaptığı yazılı bir açıklama ile öğretmenlik mesleğinin sadece 24 Kasım günlerinde hatırlanarak gerek özlük haklarının noktasında gerekse öğretmenleri çalışma şartları noktasındaki taleplerinin her yıl görmezden gelindiğini belirtti.
Eğitim çalışanları olarak 10 maddelik bir talep mektubu hazırlayarak gerekenin yapılması gerektiğini ifade eden Altunsöz açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Yaklaşmakta olan öğretmenler gününe dair süslenmiş cümlelerin biz eğitim emekçilerini ikna etmekten uzak olduğunu ve merhametle yapmış olduğumuz öğretmenlik mesleğinin sadece 24 Kasım günlerinde hatırlanarak gerek özlük haklarımız noktasında gerekse çalışma şartlarımız noktasındaki taleplerimiz her yıl görmezden gelinmektedir. Bu nedenle Eğitimciler Birliği Sendikası olarak Eğitim çalışanlarının taleplerini kamuoyu ile paylaşmak en temel sorumluluğumuzdur.
 
Tüm Eğitim Çalışanları Adına Taleplerimiz:
1-Öğretmen Ek Ders Ücretleri ; Eğitim çalışanlarına ödenmekte olan 7 TL civarındaki ek ders ücreti en az 12 TL’ye çıkarılmalı; okul yöneticilerinin 6 saat derse girme zorunluluğu ‘6 saate kadar derse girer’ şeklinde değiştirilmelidir. İkili eğitim yapan okulların yöneticileri haftada 40 saatten fazla çalışmaktadır. Söz konusu okul yöneticilerinin çalışma süreleri dikkate alınarak, ek ders ücretlerinde artış yapılmalıdır.
2-Özür Grubu Tayinleri ;Öğretmenlere eş durumu, sağlık, eğitim gibi zorunlu nedenlerden tanınan özür grubu tayin hakkının, yılda iki kez yapılırken, 652 sayılı KHK düzenlemesi ile yılda bir kez yaz tatillerinde yapılacak olması kabul edilemez bir durumdur.
3-Yüksek Lisans ve Doktora’ lı Öğretmenler; Yüksek Lisans, doktora gibi akademik kariyer yapmak isteyen eğitim çalışanlarının öğretim özrü tayin hakkı ile ilgili istismarı engellemek için düzenleme yapılacağına ilişkin açıklama tedirginlik oluşturmuştur. Eğitimciler akademik çalışmaya özendirmeli, bu kolaylaştırılmalı ve akademik kariyere mensup öğretmenlere ek ödeme hakkı tekrardan verilmelidir.
4-Okullara ‘ Zorunlu Bağış’ lara son verilmelidir;Eğitim kurumlarına bütçe ayrılmaması nedeniyle Okul Aile Birlikleri vasıtasıyla velilerden aidat ve ‘zorunlu bağış’ alınması sorununa hala bir çözüm bulunamamıştır. Okul yönetimi, öğrenci, öğretmen ve veli arasına ‘zorunlu bağış’ ve tahsildarlığın girmiş olması, eğitimi olumsuz etkilemektedir. Bakanlık, eğitim kurumlarının kaynak sorununa köklü çözümler getirmelidir.
5-Öğretmen Açığı ve Derslik İhtiyacı Giderilmelidir; Eğitim-Bir-Sen olarak, gösterdiğimiz yoğun gayretlerle sözleşmeli öğretmenlik garabetine son verilmiştir. Fakat öğretmen istihdamında ücretli, vekil öğretmenlik gibi farklı uygulamalar bütün çarpıklığı ile devam etmektedir. Bu ucuz işçilik anlamına gelen palyatif uygulamalara son verilerek, tüm öğretmenlerin kadrolu olarak istihdamı sağlanmalıdır.
6-Kariyer Basamakları Sınavı ile İlgili Düzenleme Bir An Önce Yapılmalıdır; Daha önce yapılmış olan Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavları ile ilgili mağduriyetler giderilerek, Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yeni düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır..
7- 4/C’li Personel İçin de Bir Yıl 12 Ay Olmalıdır; Bir yılda 11 ay çalıştırılan ve ücret alan, aile yardımı alamayan, iş güvenceleri olmayan, aldıkları yetersiz ücret ile ayakta durmaya çalışan 4/C’li personelin mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir. Kamuda farklı istihdam şekillerinden vazgeçilerek, kurum içerisinde aynı işi yapan personel arasındaki ayrımcılığa son verilmeli, 4/C’li personel için de bir yıl 12 ay olmalıdır.
8- 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile oluşan mağduriyet giderilmelidir;Yayımlandığı an itibari ile bütün beklentileri boşa çıkaran KHK ile hem bölgesel farklılıklar gözetilmemesi hem de sadece öğretmenlerin ek ödeme noktasında dışarda bırakılmaları özellikle çıplak maaş alan öğretmenlerin mağduriyetinin görmezden gelindiğini göstermekte olup bu durum ivedilikle düzeltilerek hakkaniyete uygun değişiklikler yapılmalıdır.
9-İhtiyacı Olan Öğretmen çocuklarının bursluluk sınavına girememe mağduriyeti giderilmelidir; Özellikle tek maaşla çalışan ve ek ödeme alamayan öğretmen çocuklarına bursluluk sınavında hem % 10’luk kontenjan verecek hem de bu kontenjana rağmen 3 çocuktan az çocuğu olan öğretmenlerin yıllık gelir hesaplanması ile bu kontenjan hakkını da pasif ize ederek öğretmen çocuklarının sınava girmelerini engelleyen yönetmeliğin düzenlenmesi noktasında yapılacak değişiklik, kendi personeline sahip çıkan bir bakanlık anlayışı ile daha motive edici ve daha tatminkar olacaktır.
10- Öğretmenlere kendi çocuklarını istedikleri okula gönderebilme seçeneğinin verilmesi gerekmektedir; Öğretmenlerimizin kendi çocuklarını arzu ettikleri okullara ya da çalıştıkları kurumlara kaydettirememeleri kabul edilemez bir durumdur. Bu durumun düzeltilerek en azından kendi bakanlığı bünyesinde kendisini değerli hissetmesi sağlanmalıdır.
Tüm Eğitim çalışanlarının öğretmenler gününü kutlar daima yanlarında olduğumuzun bilinmesini isteriz”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet