Skip Navigation Links

Tufan Yıldızlar Kolejinde 'Öğretmenler Günü' Coşkusu

Bölgemizin seçkin eğitim kurumlarından Dörtyol Tufan Yıldızlar Koleji öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu v

Dünya   A+a-

Bölgemizin seçkin eğitim kurumlarından Dörtyol Tufan Yıldızlar Koleji öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Gününü Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Okul Aile Birliğinin düzenlediği yemekte kutladı.

Tufan Yıldızlar Koleji Okul Aile Birliği üyesi bayanların kendi elleriyle hazırladıkları yöresel yemekler ve farklı damak tatlarının sunulduğu yemek, Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN’ın konuşmasıyla başladı.

Osman TUFAN konuşmasına: “Başöğretmen Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabulünün anısına 1981 yılından bu yana kutladığımız Öğretmenler Gününde tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutluyor, Baş Öğretmen Atatürk’ü şükranla anıyorum.” diyerek başladı. Kendisinin de bu 24 Kasım’da, üzerinde emeği olan öğretmenlerini arayarak güne başladığını söylerken ses tonunda ve vücut dilinde eğitime gönül vermiş bir eğitim aşığının, öğretmenlik mesleğine olan saygının belirtileri açıkça okunuyordu.

Osman TUFAN konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Elleri Öpülesi Değerli Öğretmenlerim; bilimin ve teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde eğitim çalışmaları ve yatırımlarının ne kadar önemli olduğu, her yeni gelişmede bir kez daha açıkça ortaya çıkıyor. Ben bir sanayici olarak eğitim sektörüne bu önemi görerek girdim. Ben eğitim hayatıma bir köy okulunda başladım. Şanslıydım ki orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Okuduğum Kabataş Erkek Lisesinde ufkum açıldı, hedeflerim büyüdü. Yurt dışında İngiltere’de eğitimimi sürdürdüm. Ama herkes bu şansı bulamayabilirdi. Ben de istedim ki yöremin çocuklarına da bu şansı ben sunayım. İstedim ki bu yörede, yöremde çağın bütün gerekleriyle, bilgiyle yoğrulmuş; cumhuriyet değerlerini özümsemiş, vatanını, ulusunu seven ufku açık gençler yetiştirelim. Bu gençler de yarın bu yöreye yeni iş alanları kazandırsın, yeni okullar açsın. İşte Tufan Yıldızlar Koleji bu düşüncelerle filizlendi, gelişti.

Biliyorum ki görevimiz emek ve sabır isteyen oldukça zor bir görev; ancak siz değerli öğretmenlerimle bu zorluğu yeneceğiz. Çünkü benim hayat felsefemin başında gelen en önemli şey BAŞARMAKTIR! Sizlerden de bunu istiyorum. Herkesten çok çalışacağız, başaracağız. Velilerimize de buradan bunun müjdesini veriyorum: Çocuklarımız başaracak ve bizlerin yüz akları olacaklar.

Değerli Öğretmenlerim; bende bu eğitim aşkı, sizde bu inanç ve kararlılık oldukça Tufan Yıldızlar Koleji eğitim ailesinde sizlerle uzun yıllar çalışacak ve yetiştirdiğimiz öğrencilerle gurur duyacağız. Öğrencilerimizi her alanda yetkin bireyler olarak yetiştirmenizi, onların yüreğindeki sorumluluk duygusu ve vatan sevgisi ateşini parlatmanızı, gençlerimizin ufkunu aydınlatmanızı istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyor, saygılar sunuyorum.”

Osman TUFAN’ın bu anlamlı konuşmasının ardından Tufan Yıldızlar Kolejini başarıya taşıyan öğretmenlerin ödül törenine geçildi. Tufan Yıldızlar Koleji öğretmenlerinden Tülay Tuncay MÜLAYİM, Ali Alper TAŞKIN, Dilek Seda GÖÇER, Yüksel YAŞA, Fatih CANDAN, Akın ARABOĞA, Muhsin DOKAK, Taylan OKTAY, Şengül YILDIZ, Banu ALAGÖZ ve Süleyman ÖNCÜL Teşekkür Belgelerini Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN’ın elinden aldı.

Osman TUFAN son olarak kuruma ve iş yaşamına sadakat, özverili çalışma ve başarılarından dolayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Neslihan ADIKUTLU’yu bir plaketle ödüllendirdi.

Tufan Yıldızlar Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Rahime İKİZ yaptığı teşekkür konuşmasında, eğitime ve gençlerin geleceğine yatırımlarından dolayı Osman TUFAN’a, okula katkılarından ve desteklerinden dolayı Menekşe TUFAN’a teşekkür ederek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Okul Aile Birliği üyeleri bütün öğretmenlere karanfiller sundu. Tufan Yıldızlar Koleji Öğretmenleri bu anlamlı günde böylesi ağırlanmaktan mutlu, bütün yorgunluğu üzerinden atmış olmanın huzuruyla geceyi tamamladılar.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet