Skip Navigation Links

Tufan Yıldızlar Kolejinde Bale Eğitimi Başladı

Dörtyol'da eğitimin parlayan yıldızı Özel Tufan Yıldızlar Koleji eğitim öğretim alanında ilçeye kazandırdığı yenilikleri bir yenisini daha ekleyerek o

Dünya   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Dörtyol’da eğitimin parlayan yıldızı Özel Tufan Yıldızlar Koleji eğitim öğretim alanında ilçeye kazandırdığı yenilikleri bir yenisini daha ekleyerek okulları bünyesinde Bale Eğitimine başladı.
Yaklaşık bir aydır süren bale eğitimini Adana’dan gelen Bale Eğitmeni Zeynep Özge Kaçmaz vermekte.
Dörtyol’un ISO 9001 - 2008 belgeli tek okulu olan Tufan Yıldızlar Koleji farklılıklarını ortaya koymaya devam ediyor. Tiyatro, halk oyunları, spor gibi etkinliklerini sürekli olarak devam ettiren Tufan Yıldızlar Koleji şimdi de Anasınıfı, 1. Sınıf, 2. Sınıf ve 3. Sınıf öğrencileri bale derslerine başladı .
Tufan Yıldızlar Kolejinde, veliler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan bale derslerini Adana'dan gelen Bale Eğitmeni Zeynep Özge KAÇMAZ vermekte. Bale eğitimine neden gerek gördükleri sorusunu yönelttiğimiz Tufan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan yaptığı açıklamada; “Eğitimin temel hedefi bireyi sosyal olarak, psikolojik bakımdan ve bedensel yeterliliğe sahip olarak topluma hazırlamaktır. Sadece okul sıralarında verilen ezber dersleri ile bireyi yetiştirdiğini iddia etmek kanaatimizce saf dillikten öteye gitmez. Biz bu bakımdan Kolejimizde eğitim alan çocuklarımıza tiyatro, halk oyunları, müzik, koro çalışmaları, enstrüman kullanımı ve spor gibi etkinliklerini sürekli olarak uygulamakta, kolejimizde eğitim alan her öğrencimizin bu dallardan birinde mutlaka yer almasını teşvik ve telkin etmekteyiz. Baleye gelince. Balenin sağlayacağı faydaları şöyle sıralayabiliriz; Çocuklarımız disiplin ve özgüven sahibi olacak. İleriki yaşlarda düzeltilmesi mümkün olmayan duruş hatalarının düzeltilmesine yardımcı olacak. Fiziksel bozuklukların (Kamburluk, içe basma vs..) giderilmesine yardımcı olacaktır ve Sağlıklı bir fiziksel gelişim gösterecek. Çocuğumuz dans ederken zarafet, ritim, vücut koordinasyonu ve yaratıcılığını geliştirecek. Sosyal anlamda da, yeni ufuklar ve bilgiler edinerek toplum içinde kendine olan güvenini kazanacak. Kalabalıkta uyum içerisinde hareket etmeyi öğrenecektir. Çocuğumuzun zeka seviyesini yükseltecek. Klasik müzikle iç içe olmasını sağlayacak. Belki de küçük yaşta keşfedilecek yeteneği ile eğitimine bu dalda profesyonel olarak devam edecektir.” dedi.
Bale eğitmeni Zeynep Özge KAÇMAZ’da yaptığı açıklamada; “Kolejimizden böyle bir teklif gelince seve seve kabul ettim. Baleyi dört yaşından beri eğitmenliğini ise son altı yıldır yapmaktayım ve çocukları çok seviyorum. Kursumuz yaklaşık bir aydır devam ediyor. Şu anda 17 kursiyerimiz var ve bir aylık zaman zarfında büyük ilerleme kaydettiler.” Dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet