Skip Navigation Links

Martı'da duygulu tören ..

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Engelliler Haftası' münasebetiyle ülkemiz genelinde olduğu gibi İskenderun'da da bir çok etkinlik yap

Dünya   A+a-

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Engelliler Haftası” münasebetiyle ülkemiz genelinde olduğu gibi İskenderun’da da bir çok etkinlik yapıldı.
Düzenlediği etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Özel Güzel martı Özel Eğitim Kursu, bu yıl da engellilere yönelik etkinlik düzenledi.
Törende şiirler okuyan öğrenciler büyük beğeni toplarken, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ezbere okuyan zihinsel engelli öğrenci büyük alkış aldı.
Öğretmen ve öğrencilerin neşeli anlar yaşadıkları kutlamalara her zaman olduğu gibi basın da sıkça yer bulan zihinsel engeli öğrenci Sezer’in şirin hareketleri ve sölylediği şarkılar damgasını vurdu.
Özel Güzel Martı Özel Eğitim Kursu Kurucusu Hüseyin Oğuz, dünya genelinde 500 milyon fiziksel ve zihinsel engel gibi değişik engelli gruplarına mensup insan bulunduğunu belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.
Konuşmasında önemli noktalara temas eden Hüseyin Oğuz, “devlet, zağdaş nitelikleriyle milletin her kesiminin ihtiyaçlarını karşılayarak ferdi ve toplumu mutluluk ve güvenle yaşatma görevini üstlenen bir teşkilattır. İnsan haysiyetine yaraşır ve toplumla kaynaşan hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkı ve devletin de öncelikli vazifesidir.
Devletin engellilik konusunu eğitim ve organize yönleriyle bir bütün olarak ele alması insan haklarının bir gereğidir. Nitekim, Anayasamız ve yasalarımız engellilere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri öngörmüş ve devleti engellilerin sorunlarına yönelik olarak yükümlü kılmıştır.
Kurum olarak, engellilere götürülecek hizmetlerdeki temel prensibimiz; Engelli vatandaşlara hayırsever ve acıma duyguları ile yaklaşmak değil, kurumsal hizmetlerin korunup geliştirilmesidir.
Bu nedenle de istisnasız bütün insanlarımızın sahip olduğu engellilere karşı duyarlılık duygularını, toplumsal bir potaya taşımamız gerektiğini hatırlatır; Engelli çocuklarımızın eğitim alması konusunda bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimliği , Rehberlik Araştırma Merkezi’ne tüm rehabilitasyon merkezleri adına teşekkür ediyorum.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet