Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE, Uluslararası Başarılarıyla Anılacak

AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi Makamında Ziyaret Etti.

İSTE, Uluslararası Başarılarıyla Anılacak

Eğitim   A+a-

Milletvekili Türkoğlu’nun Rektör Dereli’ye Gerçekleştirdiği Nezaket Ziyaretine; AK Parti Hatay 22. Dönem Milletvekili Mehmet Soydan ve AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar da Eşlik Ettiler.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Geldiği Nokta, Plan ve Projeler, Gelecek Vizyonu ve İhtiyaçlarının Masaya Yatırıldığı Ziyaret Vesilesiyle, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Dereli, Milletvekili Türkoğlu’na Üniversitenin Güncel Durumuna İlişkin Bilgi Verdi.
İSTE, İlk 20’ye Girdi
Prof. Dr. Türkay Dereli, Web of Science’nin Veri Tabanına Göre 107 Devlet Üniversitesi Arasında Bilimsel Araştırmalar Kategorisinde İSTE’ nin 19. Sıraya Yerleştiğini Söyledi.
Akademik Başarıya Paralel Olarak Öğrenci Memnuniyet Oranında da Kayda Değer Bir Yükseliş Elde Ettiklerini Vurgulayan Dereli; “İSTE, Teknoversite Vizyonuyla Akademik Yayınlarda 107 Üniversite Arasında 19. Sıraya Yerleşirken, Öğrenci Memnuniyetinde de Aldığı Gümüş Madalya İle ‘A+ Üniversite’ Statüsünü Elde Ederek Haklı Bir Gururu Yaşamaktadır” Dedi.
Hatay’ı Gelir Arttırıcı Tedbirleri, Sosyal Dokudaki Rehabilitasyon, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Tarım, Post-Modern Şehircilik Modeli, Turizm Gibi Pek Çok Alanda Gelişmişlik Endeksinde Türkiye’nin İlk 5 İli Arasına Yerleştirmeyi Hedeflediklerini Söyleyen Türkoğlu, Üniversitelerin de Akademik Anlamda Ortak Akla Hizmet Edecek Değerli Katkılar Sunmaları Gerektiğinin Altını Çizdi.
2015’te Kurulan İSTE’nin 3 Yıllık Süre Zarfında 107 Üniversite Arasında İlk 20’ye Girmesinin Takdire Şayan Olduğunu Vurgulayan Türkoğlu; “Siyaset Kurumu Olarak Her Alanda Hatay’ı İlk 5 İl Arasına Yerleştirmeyi Hedeflerken, İSTE ve MKÜ’nün de İlk 5 Üniversite Arasında Mütalaa Edileceği Günleri de Göreceğiz. Öğrenci Memnuniyet Değeri ve Akademik Başarı da Kısa Süre Zarfında Büyük Başarılara İmza Atan ve Geleceğin Büyük Türkiye’sinin Teknologlarını Yetiştiren İSTE, Teknoversite Misyonuyla İskenderun ve Hatay’ımız İçin Gurur Kaynağımızdır.” Dedi.
Rektör Dereli, Üniversitenin İhtiyaç Duyduğu Her Noktada Desteklerini Esirgemeyen Milletvekili Türkoğlu’na ve Üniversitenin İlk Kuruluş Aşamasında Katkılarını Esirgeyen AK Parti 22. Dönem Milletvekili Soydan’a Nazik Ziyaretleri İçin Teşekkürlerini Sundu.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar