Skip Navigation Links

Arkeolog - Yazar Işık Soytürk Atalar Koleji'nde

Müzeler Haftası nedeniyle Özel Atalar İlköğretim Okulu'na davet edilen arkeolog-yazar Işık Soytürk I. Kademe öğrencileriyle buluştu.

Dünya   A+a-

 
ArkeologYazar Işık Soytürk Atalar Koleji’nde
 
 
Müzeler Haftası nedeniyle Özel Atalar İlköğretim Okulu’na davet edilen arkeolog-yazar Işık Soytürk I. Kademe öğrencileriyle buluştu.
Okulun öğrencileri için iki ayrı seans atölye çalışması yapan Işık Soytürk, öğrencilere Anadolu Medeniyetlerini anlattı. Görsel efektlerle ekrana yansıtılan tarih boyu medeniyet simgelerinin her biri için öyküleri, söylenceleri, efsaneleri anlatan arkeolog her öykünün içine öğrencileri sokarak interaktif bir eğitim sistemi kurdu ve çocuklar anlatımın içinde anlatılan öyküye veya söylenceye katıldı.
Öğrenciler son derece ilgiyle izledikleri bu anlatımlardan sonra Türkiye’deki müzeleri, bu müzelerin içindeki eserleri ve ülkemizde niçin müze kurulmasını hızlandırmak gereği üzerinde durdular.
Sunum bitiminde yazarımız basılı kitaplarının bir çoğunu öğrencilere imzalayarak bu konuda bir ilki gerçekleştiren, ilk kez bir atölye çalışmasını şehrimize getiren ve uygulayan Işık Soytürk öğrencilere geçmişe ve geleceğe sahip çıkmaları doğrultusunda bir konuşma yaptı.
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet