Skip Navigation Links

Öğretmenlere Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor

Akça, sendika üyeleriyle birlikte PTT Çarşı Şubesi önünde bir açıklama yaptı ve hükümetin öğretmenlere adeta üvey evlat muamelesi yaptığını iddia eder

Dünya   A+a-


Öğretmenlere Üvey Evlat Muamelesi Yapılıyor
 
Türk Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça, sendika üyeleriyle birlikte PTT Çarşı Şubesi önünde bir açıklama yaptı ve hükümetin öğretmenlere adeta üvey evlat muamelesi yaptığını iddia ederek talep ve isteklerini içeren yazılı metinleri PTT aracılığıyla Başbakanlığa ulaştırmak üzere PTT gişesine verdiler.
Başkan Akça’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle; “Hükümet, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyi çıkardı. Ancak Hükümetin çıkardığı KHK ücret adaletini tam olarak sağlamamış, yeni adaletsizlikleri beraberinde getirmiştir. Aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen düzenlemede öğretmenler ve akademisyenler yok sayılmıştır.
Sözüm ona ‘eşit işe eşit ücret’ ilkesini hayata geçirmeye çalışanlar, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına da daha düşük oranlarda ek ödeme yapmıştır. Ayrıca üst düzey kamu personelinin maaş ve tazminat sistemi değiştirilerek, ücretlerinde başka artışlara da gidilmiştir. En yüksek artışlar daire başkanı ve üstü unvanlara yapılmış; bu kesimde görev yapanların ücretlendirme sistemi değiştirilerek, düşük maaş alan memurlarla yüksek maaş alanlar arasındaki fark 5,8 kata çıkarılmıştır.
Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, kamuda istihdam edilen personelin yüzde 60’ına ise hiçbir artış yapılmamıştır. Ücretlerinde artış yapılmayan kesimlerin başında eğitimciler gelmektedir. Öğretmenlere, profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine, Din Hizmetleri Sınıfındaki din görevlisine, Sağlık Hizmetleri Sınıfından hekim dışı sağlık personeline, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kurumlarda çalışanlara yapılan aylık ek ödeme miktarında herhangi bir değişiklik olmamış, bu meslek grubu görmezden gelinmiş, onlarla adeta dalga geçilmiştir. Bu düzenlemede eğitim çalışanlarının öğretmeni, akademisyeni, hizmetlisi, memuru, teknisyeni ile bir bütün olduğu göz ardı edilmiştir.
 
Biz eğitimciler, Hükümetten 24 Kasım’da kara haber değil müjde bekliyoruz. Hükümet, yaptığı yanlıştan geri döndüğünü Açıklamalı ve öğretmen ve akademisyenlerin eşit işe eşit ücret düzenlemesinden faydalanmasını sağlamalıdır. Aksi takdirde herkes Bilmelidir Ki; Öğretmen Ve Akademisyenleri Yok Sayanları biz de yok sayarız” diye konuştu.”


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet