Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şu Çılgın Türkler ağlattı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırlanan Turgut ÖZAKMAN'ın 'Şu Çılgın Türkler' adlı oyunu, Dörtyol Tufan Genç Yıldızlar Koleji'nde sergilendi.

Dünya   A+a-

Tufan Yıldızlar Lisesi, kendisine yaraşır bir etkinliğe daha imza attı.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için hazırlanan Turgut ÖZAKMAN’ın “Şu Çılgın Türkler” adlı oyunu, Dörtyol Tufan Genç Yıldızlar Koleji’nde sergilendi.
Kurtuluş Savaşı’ında sadece işgalci güçlere değil, Türk milletinin makus talihine karşı da kazanılan mücadelenin konu edinildiği oyunda öğrenciler, parmak ısırtan performanslarıyla dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyunu izleyen Dörtyol Belediye Başkanı Fazıl KESKİN, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN ve Özel Tufan Yıldızlar Eğitim Kurumları Başkanı Osman TUFAN ve davetliler oyunun hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilere övgüler yağdırdı.

Bir yandan hıçkırıklara boğulurken diğer yandan gururla oyunu ve öğrencilerini izleyen davetliler de bu gecenin tanıkları oldular. Salon, oyun bittikten sonra bile uzun süre boşalmadı. Hem oyunda görev alan öğrencilerin, hem de tüm izleyenlerin yüzleri mutluluk ve gururla parlıyor, Kurtuluş Savaşı’nın canlandırıldığı sahnelerde ağlayan gözler bu kez sevinçten gülücükler saçıyordu.

Oyunun gurur tablosu ise şöyleydi:

OYUNCULAR:

Aysel ALTINIŞIK, Sinan BAYTAR, Gamze ÇELİK, Erdem YILDIZ, Buse CAN, Halil Berk ÇELENER, Zeynep CANBAY, Egemen UZAL, Ülker TALAY, Burak ÇETİN, Rabia AKIN, Mehmet KOŞAR, Nisa Nur BÜYÜKTELLİ, Yunus FİLİTOĞLU, Kadir SOYLU, Asil KÖMÜR, Erdem ÇANKIR.

OYUNUN HAZIRLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLER:

Banu ALAGÖZ, Cuma AYDIN, Halil İbrahim ARIK, Mehmet GÖÇMEZ, Neslihan ADIKUTLU, Yüksel YAŞA, Süleyman ÖNCÜL, Efendi KARACA, Derya Fira YORULMAZ ve bütün ÖZEL TUFAN YILIDZLAR KOLEJİ öğretmenleri.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar