Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Festivalin İkinci Gününde Yüksek Sadakat Sahne Aldı

Samandağ Evvel Temmuz Festivali’nin 2. Günü, Samandağlı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Festivalin İkinci Gününde Yüksek Sadakat Sahne Aldı

Kültür Sanat   A+a-

Samandağ Kalkındırma Derneği ve Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği, Samandağ Belediyesi, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve yerel sponsorların katkılarıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleşen Samandağ Evvel Temmuz Festivali’nin 2. Günü, Samandağlı vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.
Festivalin ikinci gününde, Gündüz Etkinlikleri kapsamında, saat 17:30’da Kardelen Cafe Restaurant’ta Moderatörlüğünü Utkun Büyük Aşık’ın yaptığı “Barbarları Beklerken Şiirin İtaatsizliği-Şairin Uzlaşmazlığı Üzerine Bir Dialog” konulu panel gerçekleşti. Katılımcı şairler tarafından Türkiye’de şiir hakkında yapılan konuşmalardan sonra Panelin ikinci bölümünde Şairler Şiirlerini okuyarak Panele katılanları mest ettiler.
Akşam Etkinlikleri Ali İsmail Korkmaz Festival alanında, saat 20:30’da Yerel grup “Grup 3 Ton” un sahne almasıyla başladı. Saat 22.00’da SKD Başkanı Orhan Cabir açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından saat 22.10’da Yüksek Sadakat Konseri gerçekleşti. Konser esnasında Samandağ’ da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren grup, Samandağ Belediyesi’ne ve festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.
SKD Başkanı Orhan Cabir yaptığı açıklamada; “Yaklaşık 20 yıldır organize ettiğimiz bu festivali sizlerle daha da coşkulu bir sel ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalin bizim için anlamı barıştır, kardeşliktir, kaynaşmadır, dayanışmadır. Türkiye’nin aydınlık geleceğine inanan, barışın ve kardeşliğin tesisi konusunda her zaman terasetini ispat eden, her zaman halkın ve haklının yanında duran Hatay’ın ve Samandağ’ın güzel insanları sizlerle gurur duyuyoruz. Bu geçtiğimiz zor süreçten gösterdiğiniz ferasetle kol kola, omuz omuza, farklılıkları bir kenara bırakarak ve herkesi kucaklayarak aşacağımıza inancımız tamdır. Bunun için festivalimizin dayanışmacı ruhu bizlere ışık olacaktır. Ne demiş büyük ozan Ahmet Arif öyle yıkma kendini, öyle masum, öyle garip, nerede olursan ol içerde, dışarda, derste, sırada, yürü üstüne üstüne, tükür yüzüne cellattın, fırsatçının, fırsatının, fesatçının, hainin dayan kitap ile dayan iş ile tırnak ile diş ile umut ile sevda ile düş ile dayan rüsva etme beni
Bizler bu vesile ile her zaman yaşam turizm ve sit alanlarında rüzgar tribünü istediğimizi nükleer santrallerin ölüm demek olduğu haykırmaya devam edeceğiz. Yaşam alanlarımıza sahip çıkma ya devam edeceğiz. Evvel temmuzun dünya da orta doğu da ve ülkemize de barışa ve kardeşliğe vesile olmasını, özellikle yani başımızda canlarından ve vatanlarından olan komşu halkların acı ve gözyaşlarının bitmesini temenni ediyoruz. Bu festivalin gerçekleşmesinde bize destek olan HBB başkanı ve yönetim kuruluna, Samandağ belediye başkanına yönetim ve personeline, defne belediyesine, sponsorlarımıza, SKD ye, AKDD yönetici ve üyelerine, panelistlerimize, halk evi ne ve emeği geçen bizleri hiç yalnız bırakmayan özellikle siz Samandağ halkına teşekkür ederiz.”dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar