Skip Navigation Links

'Öğrencilerin sesine kulak verin'

öğrenciler arasında nifak yaratma ve bir kısım öğrencileri ödüllendirerek yanına alma anlayışı; istediğine istediği sayıda ders aldırma, istediğine is

Dünya   A+a-

MKÜ Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda 2.5 yıldan bu yana çağdışı, tek kişilik kötü bir eğitim verildiğini belirten Ekrem Karaboğa, “Konservatuardaki baskıcı, küfürcü, dayatmacı, hakaret ve aşağılama; öğrenciler arasında nifak yaratma ve bir kısım öğrencileri ödüllendirerek yanına alma anlayışı; istediğine istediği sayıda ders aldırma, istediğine istediği notu verme keyifliliğini sürdüren, öğrencilere diğer arkadaşlarının aileleri aleyhinde karalayıcı ve kötüleyici sözler söyleyen Sevda Askerova’dır. Yaklaşık üç aydan beri konservatuar öğrencileri ve velilerinin bu kişinin öğretim elemanlığına yakışmayacak tavır ve davranışlarını resmi dilekçelerle üniversitemiz rektörlüğüne, YÖK Başkanlığı’na ve cumhuriyet savcılığına basın yolu ile bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine iletmiş bulunuyoruz. Bu bilgilendirmelerin sonucunda, ilimiz dışına ulaşan haberler ile Sevda Askerova’nın MKÜ’ye gelmeden önce görev yapmış olduğu Eskişehir ve Afyon Üniversiteleri’nden atıldığı bilgileri iletişim kanallarımda kamuoyu ile paylaşılmaya başlanmıştır” açıklamalarını yaptı.

“Profesörlük ünvanı yok!”
Sevda Askerova’nın profesörlük unvanına sahip olmadığını da dile getiren Ekrem Karaboğa, “Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Komisyonu’nda çalışmakta iken, O.M.R Recebov, Gülnaz Abutalip kızı ile tez inceleme komisyonunda görev alırlarken başkalarının tezini kopyalama yapmaları sahtekârlığa girdiğinden, üç öğretim görevlisinin unvanları ellerinden alınmıştır. Dolayısıyla Sevda Askerova’nın profesörlük unvanı olmadığı gibi unvanı itibariyle konservatuarla ilgili yakından uzaktan herhangi bir bağlantısı da bulunmamaktadır. Bu üniversitelerden Sevda Askerova’nın görevine son verilme gerekçesi olarak, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde aldığı profesörlük unvanının müzik dışında teknik bir konuda olduğu belirtilmiştir. Aynı zamanda Sevda Askerova’nın kızı Doçent Çiçek Agayeva’nın da doçentliğinin olmadığı konusunda belgelerin dosya halinde rektörlüğe verildiği yolunda bilgiler kamuoyunda bilinmektedir” şeklinde konuştu.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet