Skip Navigation Links

'Öğretim yılı yine sancılı başladı'

Bina ve dershane yetmezliği kalabalık sınıflar, yapılan yeni binaların plansız ve yetersiz oluşu hala giderilemeyen eksikliklerdendir.

Dünya   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı Eği-tim Yılının Eğitim çalışanlarına, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu aynı zamanda başarılı bir yıl olmasını diliyoruz diyen Türk?Eğitim?Sen 2 Nolu Şube Sekreteri ve Dörtyol Temsilcilik Başkanı Yaşar?Gürakan;?“Eğitim Öğretim Yılı her yıl olduğu gibi bu yılda iyi dileklerle ama birçok eksikle başladı.” dedi....
Ülkemizde 200 bin öğretmenimiz atama beklerken İlçemizde merkez okullarımız başta olmak üzere bazı okullarımızda Matematik, İngilizce, Sosyal bilgiler, Türkçe, Müzik, Resim gibi branş dersleri öğretmen eksiği bulunmakta olduğunu belirten Gürakan;?“İlçemize yeni açılan okullarımızın öğretmen atamaları henüz yapılmamıştır. Okullarda; Baş öğretmen, uzman öğretmen, öğretmen, sözleşmeli öğretmen, vekil öğretmen, ücretli öğretmen karmaşası maalesef devam etmektedir. Bina ve dershane yetmezliği kalabalık sınıflar, yapılan yeni binaların plansız ve yetersiz oluşu hala giderilemeyen eksikliklerdendir. Hizmetli alımlarının olmayışı, güvenlik görevlisi bulunmayışı okullarımızı temizlik ve güvenlikten mahrum bırakmaktadır. Bunları yerel imkanlarla karşılamaya çalışan okul idarecileri maddi ve hukuki sıkıntılarla karşılaşmaktadırlar. Okullarımıza, özellikle de İlköğretim okullarına ödenek ayrılmaması okullarda para toplama sıkıntısını hat safhaya ulaştırmıştır. Okul idarecileri ve öğretmenler okullarda tahsildar durumuna düşürülmüştür. İpin ucunu kaçıran bazı okullarda anasınıfı ve birinci sınıf öğrenci kayıtları dar gelirli veliler için işkenceye dönüşmüştür. Eğitim Çalışanlarının; Maddi sıkıntıları, Ek Ders problemleri, ödenmeyen tedavi yollukları ve ücretleri devam eden başlıca sıkıntılardır. Hükümetimizi ve yetkilileri bir an önce bu sorunları çözmek için çaba göstermeye çağırıyoruz. Teröristlere bile iş verme, Türkçe den başka dillerde eğitim verme, Mezralarda oturanlara buzdolabı çamaşır makinesi verme, yabancılara her türlü tavizi verme çabası içinde olan yetkililerimizi birazda Eğitim Sorunlarına kulak vermeye çağırıyoruz. Kamuoyuna Saygılarımızla.” dedi.


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet