Skip Navigation Links

''Ülkem Varsa Ben de Varım!'

Sevgi, Bilgi ve Teknolojinin Birleştiği Okul olan Nursan Anadolu Lisesi ve Anaokulu, 2010-2011 eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Hayırsever

Dünya   A+a-

Sevgi, Bilgi ve Teknolojinin Birleştiği Okul olan Nursan Anadolu Lisesi ve Anaokulu, 2010-2011 eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacak. Hayırsever İşadamı İlyas Keleş:


“’Ülkem Varsa Ben de Varım!”
“Eğitim gönüllüsü” işadamı İlyas Keleş, eğitim sevdasından vazgeçmiyor. Yaklaşık iki yıl önce imzalanan protokol ile Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde Nursan Demir Çelik A.Ş. tarafından yaptırılma sözü verilen Anadolu Lisesi ve Ana Okulu hızla tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Her iki okulda 2010–2011 eğitim döneminde hizmet vermeye başlayacak.
Hayırsever işadamı İlyas Keleş yaptıklarıyla yetinmeyip hayır yatırımlarına devam ediyor. Son olarak İskenderun’un Karaağaç Beldesi’nde bulunan Akdeniz İlköğretim Okulu bahçesi içerisinde yer alan 8 derslik harabe binayı 5 yıldızlı konfor da eğitim verebilecek şekilde yeniden restore ettiren İşadamı İlyas Keleş, Milli Eğitim camiasına okul kazandırmaya devam ediyor. 2010 Yılı Üstün Hizmet Ödülüne de layık görülen sanayici işadamı İlyas Keleş, Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır… En mühim ve verimli vazifemiz eğitim işleridir. Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır… Okul, genç beyinlere insanlığa saygıyı; millet ve memlekete bağımsızlık onurunu öğretir..” sözünü ilke edindiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:
“Benim bir yaşam çizgim var; ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’. Bunun için de öncelikle şahsına, sonra nesline, sonra cemiyete ve en son ve belki de en önemlisi tabiata faydalı olmak gerekiyor. Mutlaka sosyal sorumluk bilinciyle hareket edilmeli ve her nesle güçlenerek aktarılmalı, ’sosyal sorumluluk’ bilinci iş stratejilerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmelidir. Eğitim ise ülkemizin temel sorunlarından birisi. Burada yaşayan, kazanan bir insan olarak bölgemizdeki çocuklarımıza eğitim amaçlı okul yapmak, destek olmak zaten insani temel görevimizdir. Çünkü Allah, bir insana başarılı olmayı, büyümeyi nasip ettiyse o da aldığını dağıtmakla yükümlüdür. Yani sana veriliyorsa bu senin de ihtiyacı olanlara vermen gerektiği anlamına geliyor. Vermekten kimse korkmasın. Maddiyat, hedeflerimizin için bir araçtan başka bir şeyi değildir. Önemli olan insanların içinde iyi bir şeyler yapma isteğinin olmasıdır… Ben şuna inanıyorum fabrikalar insanlar gibidir. Günü gelince ölürler. Ama okullar hep yaşar, yaşayacaktır ve o bölge insanına devamlı hareket ve kalite getirecektir.”

 
PROJEDE REVİZE YAPILDI
Okulun yapımında görevli mühendisler Ruhan Azat ve Gülser Azat ise, şu teknik bilgileri verdiler: “Okulun inşaatına 2008 yılının Kasım ayında başlanıldı. Milli Eğitimin kendi projesinde lise 16 derslikti ve aynı binanın içerisinde ana okul da yer alıyordu. Ancak bu projede revize yapılarak lise ile ana sınıfı birbirlerinden ayrıldılar. Toplam 13 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen okullardan Anadolu Lisesi’nin 3500 metrekare kullanım alanı bulunmaktadır. 5 kattan oluşan lisede gelecekte ek dil eğitimi verilebileceği de dikkate alınarak yedek olarak 3 sınıfın ayrıldığı okulda toplam 19 derslik bulunmaktadır. Kimya, biyoloji, fizik laboratuarları, öğrencilerimizin etüt yapabilecekleri ayrı odalar, engelli ve engelsiz öğrencilerimizin kullanabileceği asansörler, tuvaletler, özel duş ve giyinme bölümleri, yemekhane, konferans, tiyatro, jimnastik ve bilgisayar salonları, kantin, açık alanlarda voleybol, basketbol, futbol, satranç aktivitelerinin yapılabileceği bölümlerin yanında, öğrenci ve velilerin dinlenebileceği kamelyalar da yer almaktadır. Sınıflara akıllı tahtalar, projeksiyonlar konularak eğitimin en üst seviyede gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Proje aşamasında doğal gazla ısınması düşünüldüğü için alt yapısı buna göre hazırlandı. Ayrıca bölgenin iklimi de dikkate alınarak sıcak-soğuk özelliği olan klimalar yerleştirildi. Tavanlar asma sistemiyle yapılırken, merdivenler ve su basman kısmı dâhil mermer, çatılar ise şıngıl döşendi.
Ana Okul ise daha önceki projede 6 sınıf gözükürken yapılan revize ile sınıf sayısı 8’e çıkartıldı. 1500 metrekare kullanım alanı olan miniklerin okuyacağı bu okulumuzda tam donanımlı mutfak ve yemekhane, müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenler için ayrı ayrı odalar, aktivite odası, çocuk parkı, trafik eğitim alanı, Atatürk Köşesi bulunmaktadır. Toplam 200 kişinin eğitim görebileceği sınıflar farklı renk ve motiflerle dekor edilirken, sıcak ve soğuk özelliği olan klimalar da monte edildi. Tüm okulda çevre düzenlemesi dikkatli bir şekilde planlanarak özellikle geniş yeşil alanların oluşmasına özen gösterildi. Ana sınıf öğrencilerimizin görerek tanımalarını sağlamak için de bahçenin bir bölümüne meyve ağaçları ekilmiştir. “
Bu arada, Nursan Anadolu Lisesi’ni kazanan ilk 5 öğrenciye puan sıralamasına göre burs verileceği, her yıl yaz döneminde okul yönetimi tarafından oluşturulacak liste içerisinde hayırseverin yapacağı seçimle de yurt içi veya yurt dışı eğitim kamplarına gönderileceği, gelecekteki koşullara göre de bazı öğrencilere üniversite eğitimlerinde de destek verileceği açıklandı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet