Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz Belediyesi’nde Sıkıntılı Meclis !

Borçlanma Oylamasında Muhalefet Şerhi !

Arsuz Belediyesi’nde Sıkıntılı Meclis !

Arsuz   A+a-

CHP’li Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın bankalardan ‘borçlanma yetkisi’ istemesine CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nden büyük tepki geldi. Dün yapılan belediye meclis toplantısında sert tartışmalar yaşanırken, 11 kabul ve 10 ret oyuyla belediye başkanına borçlanma yetkisi verildi.
23 CHP’li ve 2 Ak Partili meclis üyesinin bulunduğu Arsuz Belediyesi’nde yerel seçim öncesi böyle bir kararla halkı borçlandırmanın doğru olmadığını söyleyen ve karara karşı çıkan meclis üyeleri, borçlanmanın ısrarla istenmesine anlam veremediklerini vurguladı.
Gündem maddesinin görüşülmesinden önce söz alan CHP’li meclis üyeleri, Başkan Nazım Culha’nın yanlış kararından dönmesi yönünde konuşma yaptı. Borçlanmanın ‘özel ve kamu bankalarından yapılması’ yönündeki ifadenin doğru olmadığı ve ‘kamu bankalarından’ borçlanmanın yapılması gerektiği yönünde verilen önergenin reddedilmesinden sonra mecliste tam bir hareketlilik yaşandı.
Arsuz Belediyesi’nin, bütçenin yüzde 10’u kadar borçlanabileceğini hatırlatan meclis üyeleri, bu oranın yüzde 18 civarında olduğunu ve daha fazla borçlanmaya imza atanların suç işlediğini de dile getiren meclis üyeleri, “Arsuz Halkı’na tam da seçim öncesi böylesine bir borçlanmayı yaşatanlar bunun hesabını verecektir” sözleriyle borç yükünün Arsuz Halkı’na yansıyacağı mesajı verdi.
Kabul Oyu Verenler:
Nazım Culha
Semir Topaloğlu
Ali Kemal Güçlü
Faiz Ekenel
Sezer Aydemir
Semir Kirmit
Corc Turan
Sami Keskin
Semir Korkmaz
Hasan Eker
Şevket Köybaşı
Ret Oyu Verenler:
Nevzat İnan
Canan Karaciğer
Mehmet Candemir
Yusuf Uyar
Süleyman Kiremitçi
Yıldız Bor
Ali Sabahoğlu
Ramazan Kiraz
Hasan Karaaslan
Sait Çengel (Ak Parti)
Meclise Gelmeyenler:
Nihat Belli
Sami Üstün
Nihal Çelikel
Abdullah Hançer
Özcan Aslan (Ak Parti)
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar