Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

YGS Sayısal Hatay 1'ncisi Sınav'dan Çıktı

Sınav Dershaneleri Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay'da da başarıya doymuyor.

Dünya   A+a-



YGS Sayısal Hatay 1’ncisi Sınav’dan Çıktı
Sınav Dershaneleri Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da başarıya doymuyor. Açıklanan YGS sonuçlarına göre sayısal alanda Hatay 1’ncisi Merve Demir Sınav Dershanesi öğretmen ve velilerinin göğsünü kabarttı. Merve Demir dışında Türkiye genelinde YGS ilk 500’de bir çok öğrencisi olan İskenderun Sınav Dershaneleri, başarının sırrını ilk kez 8. Gün Haber’e açıkladı.
İskenderun Sınav Dershanesi Rehber Öğretmeni Yeliz Çavuş, elde edilen başarının tesadüf olmadığını, öğretim kadrosu, öğrenci ve velilerin ortak çalışmasının ürünü olduğuna dikkat çekti.
 
Yeliz çavuş yaptığı açıklamada, puanlarını öğrenen öğrencilerin tercih yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizerek, iyi puan alan bir öğrencinin yaptığı yanlış tercih yapmaları nedeniyle kaybettiklerine vurgu yaptı.
İskenderun Sınav Dershanesi Rehber Öğretmeni Yeliz Çavuş yaptığı açıklamada şöyle dedi:
 
Sayısal alanda Hatay birincisi Merve Demir ve ilk 500’de 3 tane öğrencimiz İskenderun Sınav Dershanesinde YGS’ye hazırlandılar. Bu sene Kırıkhan Sınav Dershanesi’nde SBS 8. Sınıf Türkiye 1.si Hüseyin Uğurluel adında öğrencimizde var. Bu bir tesadüf değildir. Çünkü geçen sene de İskenderun Sınav Dershanesi olarak Türkiye 1.sini çıkartmıştık. Yine geçen sene Antakya şubelerimizden Antakya Sınav Dershanesinden Türkiye 1.si 6. sınıf öğrencisini çıkartmıştık. Her yıl başarılarımıza başarı katıyoruz. Türkiye’de mutlaka derecelere oynuyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız çok emek veriyorlar. Öğretmenlerin emeklerine ek olarak kurumumuzun yaptığı kamplarda çok önemli. Soğukoluk Öğretmenevi’nde her sezon sonunda öğrencilerimizi kampa götürüyoruz. Yatılı kampta öğrencilerimizi YGS gruplarını günlük net olarak molalar hariç onbir buçuk saatlik tempolu çalışmaya alıyoruz. 8. sınıf öğrencilerimizi de dokuz buçuk saatlik tempolu çalışmaya alıyoruz. Bunların üzerine gelen başarıda bize tesadüf gelmiyor.”
Yeliz Çavuş, en az YGS hazırlık dönemi kadar önemli bir süreç olan tercih dönemi ile ilgili olarak da öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu:
“Öğrencilerimizin sınav sonuç belgelerini çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Çok fazla puan türü var. Öğrenciler ham puanlarla yerleştirme puanlarını birbirine karıştırıyorlar. Alan içi, alan dışı, ortak alan, bölümlerin kalitesi, üniversitelerin kalitesi, şuan Türkiye’de 166 tane üniversite var. Bunların 104 tanesi devlet üniversitesi, geri kalanı da özel üniversite, vakıf üniversitelerimiz çok arttı. Dolayısıyla öğrencilerin alternatifleri arttı ama 30 tane tercih hakları var ama bu 30 tane tercihten maalesef bu üç dört yıldır yanlış tercihlerden dolayı alanına hakim olamayan rehber öğretmenler, uzman kişilere sormayan öğrencilerden dolayı yani özel okul yazıyor öğrenciler maddi durumu olmadığı halde ve bunun farkına varamıyor. Bir sonra ki seneye ortaöğretim puanı yarı yarıya kırılıyor. En büyük sıkıntı aslında budur. 30 tercih olduğundan hepsini tamamen doldurduğunuzda hatalı bir tercihe düşme şansınız çok yüksek. Bu anlamda kılavuz maalesef bu sene dağıtılamıyor, dağıtılmadığı için internetten indirme olasılıkları daha da düştü. Öğrencilere burada şunu tavsiye ediyorum. Tablo 3A, 3B ve tablo 4’ün özel açıklamalar ve koşullar bölümü var. Onları indirip lütfen okusunlar özel açıklamalar ve koşullar en önemli kısımdır. Onları okumadan öğrencilerin tercihlerini yapmamaları lazım. Tercihler 25 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 5 Ağustosta bitecek. 10 gün sürecek maalesef bu tercih aralığımız çok az bir zaman dilimi ve çok seri çalışması gerekiyor. Şunu da tavsiye edebilirim. www.sinav.com.tr ‘de tercih robotumuz var genel merkezimizin hazırladığı, çok uzman bir şekilde hazırlanmış tercih robotu onu kullanabilir öğrencilerimiz. Tercihlerine ilk 4 tercihleri hayallerinde gitmek istedikleri yeri yazabilirler. Çünkü çok tercih hakları var 30 tane, 4 tercihten sonra 6 tane tercihte yine puanlarının üzerinde ki yerleri yazsınlar. Ama ondan sonra ki 12 tercihe gelince kesinlikle kendi puan aralıklarında olmalı. Alt tercihe gelince 8 tane kalan kısmada, gitmeye endekslenmiş bir öğrenci profiliyse kendi puanlarının altında yer yazabilirler. Bunun dışında Sınav Dershanesi olarak ben ve diğer öğretmenlerim tercih için gelen öğrencilere yardımcı olacaktır. “
 



Sınav Dershanesi Rehberlik Öğretmeni Yeliz Çavuş 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar