Skip Navigation Links

MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Eğitim   A+a-

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.
Törende mezun öğrenciler adına konuşan 2017-2018 dönem birincisi Gülnur Çopuroğlu, gece-gündüz demeden çalışıp, zorlu bir maratonu atlatarak bugünlere gelmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, 5 yıl önce eğitim hayatına başlayan Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarını vermesiyle Hatay’ın ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin tarihi bir gün yaşadığını söyledi.
HMKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran mesleğe ilk adımı atan 40 hekimi mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, hekimlerin ailelerine, ülkelerine ve dünyaya karşı sorumlu hekimler olduğunu belirtti. Mezun ise: “Dilerim ki bundan sonra yolunuzu aklın ve bilimin yolu ve ışığı aydınlatsın. Meslek heyecanınız daim olsun. Kalbinizden sevgiyi eksik etmeyin. Hastalarınıza ve insanlara nezaketli olun. Vatan, millet ve bayrak sevginizi yüreğinizden eksik etmeyin. Gerek meslek gerekse sosyal hayatınızda sizlere başarılı bir hayat diliyorum.” dedi.
Mezuniyet töreninde konuşma yapan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk mezunlarını vermesinden mutluluk duyduklarını belirtti.
HMKÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin çok hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Kaya: ”Mesleğe ilk adımı atan hekimler, çok iyi bir eğitim aldılar. Hocalarından bire bir eğitim aldılar. Hastalara bakarak pratik yönden de kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmasında öğrencilere de seslenen HMKÜ Rektörü Kaya, mezun hekimlerin literatürü, kongreleri iyi takip etmeleri gerektiğini, aksi takdirde mesleki anlamda gerileme yaşayacaklarını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri törene katılanlara müzik dinletisi sundu.
Müzik dinletisi sonrası mezun olan hekimler diplomalarını alıp keplerini havaya atarak mezun olmanın sevinç ve coşkusunu yaşadılar.
Program, tören sonrası verilen kokteylin ardından sona erdi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet