Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Şampiyonlar Yeni Projelerine Hazırlanıyor

TÜBİTAK Formula 6 yarışlarında 'Amanos' adı ile yarışarak TÜBİTAK tarafından tasarım ödülüne layık görülen güneş arabası, 26 Aralık 2011 Pazartesi gün

Dünya   A+a-

 
TÜBİTAK Formula 6 yarışlarında “Amanos” adı ile yarışarak TÜBİTAK tarafından tasarım ödülüne layık görülen güneş arabası, 26 Aralık 2011 Pazartesi gününden bu yana Prime Mall Avm Sanat Galerisinde sergileniyor.
1 Ocak’a kadar gezilebilecek olan serginin açılışını M.K.Ü Mühendislik Fakültesi Dekanı Ertuğrul BALTACIOĞLU ve Prime Mall AVM müdürü Arzu ÖZERDEM yaptı. Açılışın ardından MKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Baltacıoğlu konuşmasında, Prime Mall AVM yönetimine, öğrencilerine destek olduklarından dolayı teşekkür etti. Dekan BALTACIOĞLU’nun ardından söz alan MKÜ Güneş arabası Genel Akademik Danışmanı YAPICI, güneş arabası hakkında bilgiler verdi ve proje maliyetlerine dikkat çekti.
Projesini kendilerinin geliştirdiği ve ilkinin daha üst versiyonu niteliğinde olan yepyeni bir Güneş Arabası ile TÜBİTAK 2012 yarışlarına hazırlanan M.K.Ü Mühendislik Fakültesi öğrencileri, projelerini hayata geçirebilmek için ana sponsor arıyor. 2012 model yeni Güneş Arabası’nın imalat maliyetini karşılamada üniversite kaynaklarının yetersiz olduğunu belirten Mekatronik Kulübü öğrencileri, İskenderun’u en iyi şekilde temsil etmek adına projelerine maddi destek aradıklarını dile getirdiler. Tasarım ödüllü mühendis adayı öğrenciler, ana sponsorun belirleyeceği isim ile yarışlara katılacaklarını ifade ettiler.
 
 
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar