Skip Navigation Links

Arsuz’da Islah OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı? !!!

Arsuz Karaağaç ve Nardüzü’nde bulunan sanayi bölgesinin Islah Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesi tartışmaya açıldı.

Arsuz’da Islah OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı? !!!Web
TV

Ekonomi   A+a-

 Bu konuda görüşler oldukça net; Turizm ve tarım hedefleri gözetilmeli !
Arsuz’da Islah OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı? !!!
Hatay’ın Arsuz ilçesinde uzun yıllar öncesinden kendiliğinden oluşan Nardüzü, Karaağaç ve Karahüseyinli Mahalleleri sınırlarını kapsayan sanayi bölgesinin Bakanlık tarafından Islah Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesi yönündeki önerisi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda istişare edildi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği (ATSİAD) Başkanı ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Yılmaz ile bölge sanayicilerinin katıldığı istişare toplantısında, Arsuz’un turizm ve tarım hedefleri ile Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması halinde ortaya çıkacak kazanımlar veya zararları konusunda görüşler ortaya kondu.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın görüşlerini aktardıkları toplantıda, mevcut haliyle bacasız sanayi şeklinde bir gelişim göstermesi halinde projeyi destekleyebilecekleri, Arsuz’un turizm ve tarım hedeflerini baltalayacak, çevre ve hava kirliliğine neden olacak şekilde bacalı sanayinin de geliştirilmesi halinde ise karşı tavır sergileneceği vurgulandı.
Bakanlığa Islah Organize Sanayi Bölgesi 1 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurusu yapılması istenen Islah Organize Sanayi Bölgesi projesinin dar bir zamana sıkıştırılmasını eleştiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’un turizm ve tarım hedeflerine, çevre ve hava kirliliği yaratması halinde de, bölgenin en temiz kalmış tek ilçesine verebileceği zararlar yönünden endişelerini dile getirdiği konuşması oldukça anlamlıydı.
Başkan Culha, çevre ve hava kirliliğine sebep olmayacak bacasız sanayi konusunda destek verebileceklerini belirttiği konuşmasında, “ Arsuz, baştan beri tarım şehri ve turizmle llgili önemli adımlar atmış ve bu mihmalde ilerlemektedir. Sanayinin olmasını isterken, kurulacak sanayinin bölgenin doğa dokusuna zarar verecek türde bacalı sanayiye de karşıyız.” Dedi.
 
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da yaptığı konuşmada, Nardüzü, Karaağaç ve Karahüseyinli Mahalleleri sınırlarında kendiliğinden gelişen sanayi bölgesinin ciddi altyapı sorunları olduğuna vurgu yaparak, Islah Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması halinde, tüm bu altyapı sorunlarnının giderilmesinin mümkün olduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Nazım Culha’nın görüş ve çevre kirliliği konusundaki hassasiyetlerine katıldığı belirten Kaymakam Sarı, çevre ve hava kirliliğine neden olacak, Arsuz’un tarım ve turizm hedeflerine sekteye uğratacak bir oluşuma karşı olduğunu ifade etti.
Kaymakam Musa Sarı, bölgede kendiliğinden oluşan sanayi bölgesindeki kuruluşların bölge ve ülke ekonomisine önemli katkıları olduğuna dikkat çekerek, Islah Organize Sanayi Bölgesi ile altyapı sorunlarının çözülmesinin mümkün olacağına vurgu yaptı.
 
 
 
 
Arsuz’da Islah OSB Kurulsun mu Kurulmasın mı? !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet