Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türkiye Birincileri Ödüllendirildi

Oyak tarafından düzenlenen Liseler arası 7. Matematik Yarışmasında Türkiye birincisi olan Tosçelik Fen Lisesi Öğrencilerine, söz verildiği gibi, İsken

Dünya   A+a-

Oyak tarafından düzenlenen Liseler arası 7. Matematik Yarışmasında Türkiye birincisi olan Tosçelik Fen Lisesi Öğrencilerine, söz verildiği gibi, İskenderun Kaymakamlığı toplantı salonunda, ödülleri verildi.
22 Nisan 2009 tarihinde Oyak tarafından İstanbul’da düzenlenen Liseler arası 7. Matematik yarışmasında rakiplerini eleyerek Türkiye birincisi olan İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencilerine İskenderun Kaymakamlığı toplantı salonunda ödülleri verildi.
Ödül töreni öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, zaferin ortak kurucuları olan Tosçelik Fen Lisesi öğrencilerini ve okul idarecilerini tebrik ederek; “Bundan sonraki görevimiz bu gibi durumlarla gurur duymak ve böyle durumların oluşması için çocuklarımıza imkânlar sağlamak olacaktır. Tosçelik Fen Lisesinin çok az bir geçmişi olmasına rağmen bizlere böylesi güzel bir gururu yaşattı. Bu zafer sadece kendi okullarının zaferi değil. Bu zafer, kentimizin ve bölgemizin tanıtımı açısından da çok önemli bir rol oynadı. Bizim İskenderun’da her zaman gurur duyabileceğimiz sektörler olmuştur ama eğitim sektöründe başarılar elde edilmesi bizleri daha da gururlandırıyor. Eğitime yapılan yatırımlar ülkemizin geleceğini çok önemli bir şekilde etkiliyor. Zaferle kazanılmış bu yolda Türkiye Birincisi olmuş olan öğrencilerimize devlet olarak verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz ve kendilerine Lap-top Bilgisayar hediye ediyoruz” dedi.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, öğrencilerin, İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu’nun, okul idarecilerinin destekleri ve gayretleri ile bu başarıyı elde ettiklerini dile getirerek; “Bize böylesi bir gurur yaşatan öğrencilerimize yavrularımıza teşekkür ediyoruz. Umarım bu başarılarınız daim olur. Bu başarılarda Kaymakamımız Cengiz Bey’in de çok büyük destekleri oldu. Bizler de kendilerine vermiş olduğumuz sözü yerine getirip, sevgi evlerinin temelini en kısa zamanda atarız. Ama şimdi Tosçelik Fen Lisesi Zamanı. Şimdi Tosçelik Fen Lisesinin başarmış olduğu gururu yaşamanın zamanı. Siz değerli öğrencilerimize vermiş olduğumuz destek her zaman devam edecektir. İnşallah ileride belli bir mevkie geldiğiniz zaman bunun gururunu yaşamaya devam edersiniz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Oyak tarafından 7.’si düzenlenen Matematik yarışmasında Türkiye birincisi gelen Tosçelik Fen Lisesi Öğrencileri olan Aykut Demirel, M. Salman Gökoğlu, Hazal Murat ve Nebil Havvat’a İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu tarafından Lap-Top ve takdir belgesi, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından ise tam altın ödülleri verildi.
Bunun yanı sıra öğrencileri çalıştıran Tosçelik Fen Lisesi Öğretmenlerinden Zeynep Yiyen ve İsmail Niğdelioğlu’na ise İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu tarafından takdir belgesi ve ufak ödüller, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından ise tam altın ödülleri verildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş