Skip Navigation Links

Çocukların Dünyasına Uzanan Ellerin Dert Görmesin..

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Erenler Demir-Çelik Sanayi A.Ş. Sahibi Sabit Eren, Hassa Kaymakamı Bülent

Dünya   A+a-

 
Bir yanda tüm ayrıntılarıyla planlanmış, erişkinlerin dahi çocuk olup anaokuluna gidesinin geldiği Hatay’ın en güzel okulu Güler Eren Anaokulu, diğer yandan eğitime tam destek kapsamında 5 bin kitap bağışı ve hayırseverliği çok sevmiş bir isim Sabit Eren, hayır işlerinin süreceğini söylerken gözleri pırıl pırıl parlıyor..
Sabit Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç’ın, “Güler Eren Anaokulu’na öğrenci almaya başlayacağız. Tefrişatla ilgili bir sorunumuz kalmadı. İkinci dönemin başında açılışını yaparız” sözleri üzerine mutluluğunu ifade ederek, “Ben bu hayır işlerini çok sevdim. Söz veriyorum devamı gelecek” dedi.
 
Çocukların Dünyasına Uzanan Ellerin Dert Görmesin..
 
 
Hatay’ın Dörtyol ilçesi Payas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Erenler Demir-Çelik Sanayi A.Ş. Sahibi Sabit Eren, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’na verdiği sözü tuttu.
Erenler Demir-Çelik Sanayi A.Ş.’yi ziyaretinde Kaymakam Tıkbıyıkoğlu’na 5 bin kitap bağında bulunma sözü veren Sabit Eren, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan’ın katıldıkları törenle kitapları bağışladı.
Oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu gözlenen Hayırsever İşadamı Sabit Eren’i bekleyen mutlu haberi ise İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç verdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Tulmaç, Sabit Eren’in annesi adına yaptırdığı Güler Eren Anaokulu’nun tüm tefrişat malzemelerinin geldiğini ve okulda tefrişat çalışmalarının başladığını kitap bağışı töreninde söyledi.
Kitap bağış töreninin ardından da Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Hayırsever İşadamı Sabit Eren, Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan ve yetkili isimler, okula geçerek çalışmaları yerinde incelediler.
İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Güler Eren Anaokulu’nun resmi açılış töreninin yarı yıl tatilinin ardından yapılabileceği müjdesini verince, Hayırsever İşadamı Sabit Eren’in duygulandığı gözlendi.
Cafer Tulmaç, “Biz okulun her şeyini getirdik, öğrencilerimiz de hazır. Müdür gerekli tedbiri alıyor. İkinci dönemin başında inşallah valimizin uygun gördüğü bir zamanda güzel bir açılış yapılır. Hakikaten özlediğimiz her şeyiyle dört dörtlük bir okul, hayırseverimize teşekkür ediyoruz. “ dedi.
Sabit Eren, hayır işlerini çok sevdiğini ve bir projesinin daha olduğunu söyledi ama yeni projesinin içeriğini açıklamadı.
 
5 bin kitabın teslim alındığı törende tüm hayırseverlere seslenen Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Hayırsever İşadamı Sabit Eren’i örnek göstererek, herkesi eğitim alanında bağış yapmaya ve çocukların geleceğinin aydınlanması için katkı sunmaya davet ettiler.
Hassa Kaymakamlığı’nda düzenlenen törene öğrenciler de katılarak, kendileri için getirilen kitapları Hayırsever İşadamı Sabit Eren’in elinden aldılar.
Kitap bağışı töreninde konuşma yapan Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı ‘Türkiye Okuyor’ projesi vardı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı koordinatörlüğünde bu proje başlatıldı. Biz de ilçemizdeki istatistikleri değiştirmek istiyoruz. Hem okuma hem yazma istatistiklerini değiştirmek amacındayız. Bu sayede işadamlarımızla, hayırseverlerimizle beraber çalışmalar yapıyoruz. Yine bu doğrultuda ilçemiz hayırseverlerinden Sabit Bey’le görüştük. Bize 5 bin adet okuma kitabının müjdesini verdi.” Dedi.
 
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç da konuşmasında şöyle dedi: “Türkiye Okuyor” ve “ Ana-Kız Okuldayız” kampanyalarında geçen yıllardaki durumumuz biraz sıkıntılıydı. Bu ay itibariyle hedefimiz Türkiye’de 6. sıraya inmek. Şuanda bize verilen hedefin %60’ını aşmış bulunuyoruz. “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasında bizim hedefimiz 60 bin kişiyi okur-yazar yapmaktı şuanda bu hedefi aşmışız. “Türkiye Okuyor” kampanyasında geçen hafta itibariyle il genelinde 2.700.000 kitap okunmuş. Eskiden okullarımızda kütüphane yoktu şimdi bugün itibariyle bütün okullarımızda kitaplık yada kütüphane bulunmaktadır. Hayırseverimiz sayesinde Hassa’da okulun kitaplıkları daha zengin olacak. Diğer hayırseverlerimizi de kitap kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Bilindiği üzere Hayırseverimiz Sabit Eren bir tane anaokulu yaptırmıştı, bugün 8 derslik yaptırdığı anaokulunun da malzemesi geldi. Okul öncesi eğitimin bütün hayatı etkilediğini herkes biliyor. Onun için okulla buluşamayan hiçbir çocuğumuz kalmasın.”
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet