Skip Navigation Links

'Cumhuriyet'in temeli kültürdür'

Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda öğrencilere ülkemizin turizm değerlerini anlattı.

Dünya   A+a-

 
“Cumhuriyet’in temeli kültürdür”
 
Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda öğrencilere ülkemizin turizm değerlerini anlattı…
Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda ilköğretim birinci kademe öğrencileri ile buluşarak Türkiye’nin kültür varlıklarını, tarihi zenginliklerini anlattı. Çocuklarla interaktif bir ortam yaratan Arkeolog Yazar Işık Soytürk, Anadolu’da yaşayan medeniyetleri ve mitolojik öyküleri öğrencilerle paylaştı. Soytürk, “Cumhuriyetin temeli kültürdür” diyerek ülkemizin kültür değerlerinin gelecek nesillere çok iyi anlatılması gerektiğini ifade etti.
18 Yaşına kadar tüm çocukların müzeleri ücretsiz gezip görebileceğini anlatan Işık Söytürk, Hatay’ın kültür varlıkları açısından çok zengin olduğunu belirterek kültürel değerlerimizin korunması gerektiğine vurgu yaptı.
Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Resim Kulübü’nün düzenlediği etkinlik öncesinde Resim Öğretmeni Selma Korkmaz Gülüş, Fatma Cankıran Kırat, Özlem Yamen ve Okul Müdürü Fikret Yamen ile sohbet eden Arkeolog Yazar Işık Söytürk, yaklaşık 150 öğrenciye yaptığı slayt sunumu ile çocukların dikkatini çekti.
Medeniyetler hakkında öğrencileri bilgilendiren Soytürk, ETİ’lerden başlayan ve günümüze kadar gelen Anadolu’da yaşayan uygarlıkları anlattı. Noel Baba’nın Antalya Demre’de yaşadığını, Hadriyan Kapısı, Efes Harabeleri, şehirlerin giriş kapıları, antik tiyatrolar ve kütüphaneleri kısacası; Hatay’dan Trabzon’a, İzmir’den Adıyaman’a Türkiye’nin sahip olduğu kültürel varlıklarını anlatan Işık Söytürk’ün anlatımıyla Midas’ın Kulakları adlı mitolojik öyküyü öğrenciler, pür dikkat dinledi. Soytürk, etkinlik sonunda Resim Kulübü öğretmen, idareciler ve öğrenciler ile anı fotoğrafı çektirdi.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet