Skip Navigation Links

'Milli Eğitim Bakanlığı Sınıfta Kaldı'

Türk Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça ve bazı yönetim kurulu üyeleri yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Viktoria Pastan

Dünya   A+a-

 
“Milli Eğitim Bakanlığı Sınıfta Kaldı”
Türk Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ahmet Akça ve bazı yönetim kurulu üyeleri yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Viktoria Pastanesi’nde bir basın toplantısı düzenlediler. Basın toplantısında Başkan Ahmet Akça, eğitim ve öğretim yılıyla ilgili bazı sıkıntıları ifade etti.
Başkan Akça “Yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Beş, altı yıldır liselerde yığılma ve sıkıntı olacağını ifade etmemize rağmen sesimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne duyuramadık. İlçemizde ilköğretim okullarından yaklaşık 5.300 öğrenci mezun oldu. Bunun ancak 2.500’ü liselere yerleştirilebildi. Ek sınıflarla bu sayı azaltılmaya çalışılsa da halen 1.300 civarında lise öğrencisi açıktadır.
Merkezde İskenderun Lisesi ile Mursaloğlu Lisesi’nde sınıf mevcutları 70’lere 80’lere dayandı. Bugünden planlama yapılmaz ise önümüzdeki yıllar sorun daha da büyüyecektir. Diğer yandan okulların fiziki problemleri devam etmektedir. Kaymakam bey sınıflara klima, okullara kamera takılacak demişti. Bizce çatılar akarken, okulları su basarken klima takılması doğru değildir” şeklinde konuştu.
Başkan Akça ayrıca Milli Eğitim Teşkilat Kanunu’nun 14 Eylül 2011 tarihli kanun hükmünde kararname ile değiştirildiğine dikkat çekerek, “Atatürk İlke ve İnkılâpları Doğrultusunda öğrenci yetiştirilir” ibaresinin teşkilat kanunundan kaldırıldığını öne sürdü ve değişikliğin düşündürücü olduğunu öne sürdü. Başkan Akça sorulan bir soru üzerine de Milli Eğitim Bakanlığı’nı başarısız bulduğunu da ifade etti.

Türk Eğitim-Sen kahvaltı 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet