Skip Navigation Links

Mühendislik Fakültesi Ek Derslik Binası Temeli Atıldı

İskenderun Mühendislik Fakültesi ek derslik binası temel atma töreni gerçekleştirildi. İTSO ve İDTO'nun maddi desteğiyle 17 derslik, 7 laboratuarı bul

Dünya   A+a-

Mühendislik Fakültesi Ek Derslik Binası Temeli Atıldı
 
İskenderun Mühendislik Fakültesi ek derslik binası temel atma töreni gerçekleştirildi.
İTSO ve İDTO’nun maddi desteğiyle 17 derslik, 7 laboratuarı bulunan, 300 kişilik konferans salonu gerçekleştirilen törenle ilk harcı konuldu.
MKÜ’ nün İskenderun kampusu içerisinde düzenlenen törene, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Rektör Prof Dr. Hüsnü Salih Güder, Kaymakam Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İTSO Başkanı Halil Şahin, İDTO (İskenderun Deniz Ticaret Odası) Başkanı Bülent Kavsak, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, çok sayıda iş adamı, öğrenci ve davetliler katıldı.
MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder “MKÜ’ nün Türkiye’nin en önemli üniversiteler arasında yer alıyor. Üniversitemizin bu ek binası 5 milyon 736 bin lira bedel ile ihale edildi. İhaleye 14 firma katıldı. 3 milyon 993 bin liralık bedelle ihaleyi kazanan firmaya tevdi etmiş olduk. Kısmet olursa gelecek eğitim öğretim dönemine tamamlamayı planlıyoruz 160 metre kare kapalı alanlı bu yeni inşaatımızda 14 derslik 7 laboratuar ve 300 kişi kapasiteli konferans salonu olacak. Denizcilik Fakültesi kapsamında da ikinci 300 kişilik konferans salonu yapmış olacağız. İskenderun’un imkânlarını geliştirmek ve burada yüksek öğretimin, ilin tüm hizmetlerine katkı sunacağı bir ortamı geliştirme gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz “Üniversiteye yapılan her türlü hizmetin eğitim açısından büyük önem taşıyor. Dünyanın ağırlık merkezi değişiyor. Asya’ya doğru gelişiyor. Artık bu çok değil, 2050’li yılarda batının çocukları öyle ışıklı caddelerde, sokaklarda böyle giderse gezemeyecek. Tüm göstergeler bunu gösteriyor. Güçlü bir geleceği birlik ve beraberlik sayesinde hep beraber kuracağız, hep beraber yeniden inşa edeceğiz. Dünyada olan biteni iyi analiz edelim” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hatay valisi M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İTSO Başkanı Halil Şahin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İSİAD Başkanı Recep Atakaş ve işadamlarından oluşan geniş protokol üyeleri kurdele kesip ardından temele ilk harcı bırakmak için butona bastılar.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet