Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun'a Hayran Kaldılar!!!

Yabancı öğretmenler adına konuşan Lars Marxen İskenderun'a ve Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirterek kendilerini en iyi şekilde ağırlayan öğrencile

Dünya   A+a-

 
İskenderun’a Hayran Kaldılar!!!
02-08 Ekim tarihleri arasında İskenderun’da başlayan ve İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı, “Tarihi ve Turistik Yerlerin Tanıtılması” aldı Comenius projesinin Türkiye ayağı dün Belen Kurtoğlu Restaurant’ın teras katında verilen veda yemeği ile sona erdi.
İtalya, İspanya, Fransa, Portekiz, Almanya, Polonya olmak üzere 6 ülkeden gelen öğretmen ve öğrencilerin İskenderun’daki programları Belen Kurtoğlu Restaurant’ta verilen veda yemeği ile katılımcılara sertifikalarını verilmesiyle sona erdi.
Öğretmen ve öğrencilerin iç içe geçirdiği bir hafta sonunda yabancı ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmen topluluğu İskenderun’a ve Belen Kurtoğlu Restoran’ın kuşbaşı tava ve ızgara çeşitlerine hayran kaldıklarını belirterek, yapılan misafirperverliği unutamayacaklarını söylediler.
Belen Kurtoğlu Restoran, 61 yıllık geleneği bozmayarak yaklaşık 200 kişiden oluşan misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak, unutamayacakları bir gece yaşattı.
Veda yemeğinde açılış konuşmasını yapan İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Yusuf Ergin, Comenius projesinin Türkiye ayağında 6 ülkeden İskenderun’a gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler ile birlikte çok güzel bir paylaşım haftası yaşadıklarını ve başka projelerle tekrar bir araya gelmek istediklerini söyledi. Ergin konuşmasında: “6 değişik ülkeden gelen öğrenci ve öğretmen katılımcıların sertifikalarını vermek için bir arada bulunuyoruz. Tüm ülkelerin öğretmen ve öğrencilerine burada bulundukları için teşekkür ediyorum. Düzenlenen gezilerle tarihimiz, kültürümüz, ilimizin yemekleri, yöresel halk oyunlarımız, eğitim sistemimiz tanıtıldı. Siz değerli konuklarımızla birlikte tarihimizle kültürümüzle çok güzel bir paylaşım haftası yaşadık. Öğretmen ve öğrencilerimiz iç içe bir hafta yaşadılar. Projemiz sayesinde tanıştık, kaynaştık ve dost olduk. İskenderun’a gelişinizden memnunuz, sizi memnun etmenin mutluluğu içerisindeyiz.
“Hoşgörü kendi Hatay’ı gittiğiniz her yerde anlatmanızı istiyorum”
Ben sizden dinlerin, dillerin, hoşgörünün sembolü ilimizi, Türkiye’yi ve Türk dostluğunu kendi ülkenizde ve gittiğiniz diğer ülkelerde anlatmanızı istiyorum.
“Dostluğumuz devam edecektir”
Ev sahibi öğretmen ve sevgili öğrencilerin yüzünde ayrılık hüznü olacağına inanıyorum. Kültürel paylaşımlarımız, dostluğumuz devam edecektir. Başka projelerle tekrar bir araya gelmek istiyoruz. İnşallah ülkemizi, ilimizi tanımaktan, düzenlediğimiz gezilerden memnun kalmışsınızdır ve bunlar da sizde güzel anılar kalır. Program kapsamında ve uygulanmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e, yabancı öğrencileri misafir ederek projeye destek veren öğrenci ailelerine, projenin her aşamasında özveri ile çalışan öğretmenlerimize, okul idaresine ve okul aile birliğine teşekkür ediyorum. Yeni projelerle tekrar bir araya gelmek dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Yusuf Ergin’den sonra, yabancı öğretmenler adına bir konuşma yapan Lars Marxen İskenderun’a ve Türkiye’ye hayran kaldıklarını belirterek kendilerini en iyi şekilde ağırlayan öğrencilere, öğrenci ailelerine ve öğretmenlere teşekkür etti.
“Kurtoğlu’na kusursuz hizmetten dolayı teşekkür”
6 değişik ülkeden gelen öğrenci ve öğretmen heyeti Belen Kurtoğlu Restaurant’ta tattıkları lezzeti daha önce hiçbir yerde tatmadıklarını belirterek, Belen Kurtoğlu Restaurant Sahibi Gazi Kurtoğlu’na teşekkür ettiler. Belen’in meşhur yemeği ‘Belen Tava’ yı afiyetle yiyen öğrenci ve öğrenmenler kusursuz hizmetten dolayı Gazi Kurtoğlu’na minnetlerini sundular. Gazi Kurtoğlu ise kendilerini en iyi şekilde ağırlamak için 20 günden itibaren çalıştıklarını belirterek misafirlere ‘Belen Tava’ ve Belen Kurtoğlu Restaurant hakkında bilgiler verdi.
“Doyasıya eğlendiler”
Gecenin finalinde ise 6 değişik ülkeden gelen ve İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri canlı müzik eşliğinde kurtlarını döktüler. Yabancı kız öğrencilerin oryantal dansı ise görülmeye değerdi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş