Skip Navigation Links

MKÜ 2011-2012 Akademik Yılına Başladı

Mustafa Kemal Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni, tatlı bir heyecan ve büyük bir coşkuyla başladı.

Dünya   A+a-

 
Mustafa Kemal Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı Açılış Töreni, tatlı bir heyecan ve büyük bir coşkuyla başladı.
Yükseköğretim (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç da MKÜ’nün açılış törenine katıldı. Geniş katılımın olduğu törene; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, , Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Hatay 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Halil Aydemir, Hatay Barosu Başkanı Av. A. Sinan Akgöl, 121’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanı J.Kurmay Alb. Hasan Aksoy, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Saim Öksüz, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Hidayet Erkeç, Hatay Vergi Mahkemesi Başkanı Beyhan Tiryaki, Defterdar Mustafa Akdemir ve diğer protokol üyeleriyle birlikte MKÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder tarafından etkinlikler kapsamında Tayfur Sökmen Yerleşkemizde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Atatürk Konferans Salonumuzda düzenlenen törende konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz; üniversitelerin, iş isteyen değil, işe aranan gençleri yetiştirmek zorunda olduğunu ifade etti. Dünyadaki ekonomik, sosyal ve siyasi alandaki değişimlerin varlığına dikkati çeken Vali Lekesiz; değişim ve yarıştan kopmamak için üniversitelerimize de büyük görev düştüğünü, bu anlamda üniversitede verilen eğitimin kalitesinin çok iyi olması gerektiğinin altını çizdi. Tüm kurumların insan odaklı bir yapıya bürünmesi itibariyle gelecek açısından önemli birer merkez konumunda olan üniversitelerin dünyadaki değişim ve yarıştan kopmadan bu misyonu taşımalarının önemine değindi.
MKÜ Rektörü Güder ise MKÜ’nün kuruluş tarihinden bugüne dek panoramik değerlendirmesini yaparak mevcut durumu hakkında bilgi verdi. 12 Fakülte, 3 Enstitü, 6 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 18 Meslek Yüksekokulu 16 Araştırma ve Uygulama Merkezi, 1 Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve 1 Veteriner Hayvan Hastanesi’nden oluşan üniversitemizde; 250 farklı programda önlisans, lisans ve lisansüstü öğretimin sürdürülmekte, araştırmaların yapılmakta ve sağlık hizmetlerinin üretilmekte olduğunu kaydeden Güder: ““490'ı öğretim üyesi olmak üzere toplam 995 akademik, 677 idari ve 500 destek personeliyle Üniversitemizde güzel çalışmalara imza atıyoruz. Misyonumuz; ulusal kimliğimiz ile Türk milletinin yüzyıllar boyunca biriktirdiği öz değerlerini ve kültürünü koruyarak, Üniversitemize adını veren Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve İnkılâpları ışığında, çağdaş dünya ölçülerinde eğitim-öğretim yapmak, yenilikçiliği özendiren, akla dayalı, sorgulayıcı, çok disiplinli çalışmaya açık, sahip olduğu kaynakları etkin biçimde kullanabilen, evrensel bilimsel ölçülerde araştırmalar yapan ve topluma fayda sağlayan bilgi, bilim ve hizmet üreten bir yükseköğretim kurumu olmaktır” diye konuştu. Konuşmasının devamında Yükseköğretim Kurulu'nun yayın performansı istatistiklerine göre, üniversitemizin 2006 yılında 79 devlet üniversitesi arasında 48'inci, 2010 yılında yayımlanan 410 makale ile 191 üniversite arasında 29'uncu sırada yer aldığını, hedeflerinin ilk 10 üniversite arasına girebilmek olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından Veteriner Fakültesi Dekanımı Prof. Dr. Suat Erdoğan, "Bilim ve Teknolojide Türkiye’nin Dünyadaki Konumu" konusunda ilk dersi verdi.
Törenin sonunda Üniversitemiz Havuzbaşı’nda kokteyle geçildi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet