Skip Navigation Links

Unutulan Okula Yardım Elini AKA Uzattı

İskenderun'a bağlı Pirinçlik Köyü'nde zor şartlar altında eğitim veren ve adeta kaderine terk edilen Büyükdere İlköğretim Okulu'na Tuncer Aka tarafınd

Dünya   A+a-

 
İskenderun’a bağlı Pirinçlik Köyü’nde zor şartlar altında eğitim veren ve adeta kaderine terk edilen Büyükdere İlköğretim Okulu’na Tuncer Aka tarafından yardım eli uzandı.
İskenderun’da AKA Süper market adıyla hizmet veren ve yaptığı yardımla tüm Pirinçlik halkı tarafından takdir toplayan AKA Süper Market Sahibi Tuncer AKA, Büyükdere İlköğretim Okulu’na kamera sistemi kurdurarak zor şartlar altında eğitim gören çocukların güvenliğini bir nebze de olsa sağlamış oldu. Öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasının önemine dikkat çeken Aka, yardımların devam edeceğini belirterek, Büyükdere İlköğretim Okulu’nun zor şartlar altında eğitim vermeye çalıştığını ve geleceğimiz olan çocuklara daha kaliteli bir eğitim sağlanabilmesi için okula tüm hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
Yapılan yardımdan dolayı Büyükdere İlköğretim Okulu idarecileri ve öğrencileri, okul bahçesinde bir tören düzenleyerek yardımlardan dolayı Tuncer Aka’ya teşekkür ettiler. Düzenlenen törende konuşan Büyükdere İlköğretim Okulu Müdiresi Selvinaz Ünsal, ulvi davranışından dolayı Tuncer Aka’ya okul idarecileri ve öğrenciler adına teşekkür etti. Ünsal: “Buraya geldiğimde hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim, üzüntülü günlerim de oldu. Konu çalışmamak değildi, neden bu kadar güzel okullarımız varken, İskenderun’un dibinde olan bir okul neden bu halde? Burası Doğu Anadolu değil ki. O bölgemizde hep yokluktan bahsediliyor ama burada, yakınlarda çok ciddi rakamlarda olan yazlıklar var, lüks daireler var. Bu imkanlara sahip olan köy yerinde bu kadar yokluk, imkansızlık, sıkıntılık beni gerçekten çok üzdü. Bu sıkıntılarımızı dile getirdiğim, Dr. Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu’ndan da meslektaşım olan Fahri Hocam(Demirel)’a bana hep ‘Olacak hocam, hep birlikte yapacağız’ dedi, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bize her konuda yardımı olan, kendisinden çok şey öğrendiğimiz İhsan Bahadır amcamıza ve bizi hiç yalnız bırakmayan tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Devletimizin yetişemediği yerlerde, sizin gibi yardımseverlerin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Okulumuzun güzelliklere kavuşmasında hayır sahiplerinin yeri çok önemlidir. Ulvi davranışı gösteren okulumuza desteği olan Sayın Tuncer Aka beye okul idarecilerimiz, öğrencilerimiz ve tüm köy halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Büyükdere İlköğretim Okulu Müdiresi Selvinaz Ünsal, yardımdan dolayı Tuncer Aka’ya plaket takdim etti. Ayrıca, okul idaresi tarafından okulun temizliğini yapan, bayram tatilinde bile okulun boya işlerini yaparak büyük fedakarlık gösteren öğrenci velilerine teşekkür belgesi verildi.
Büyükdere İlköğretim Okulu öğrencileri de yardımdan dolayı Tuncer Aka’ya ve törene katılan ailesine çiçek verdileri. Büyükdere İlköğretim Okulu Müdiresi Selvinaz Ünsal, Dr Gani Bahadırlı İlköğretim Okulu’nda beraber eğitim verdikleri, törende hazır bulunan ve yapılan yardımda katkısı bulunan, İskenderun İnönü İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı Fahri Demirel’e 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına da hediye verdi.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet