Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Temiz Çevre Az Haşere Demektir!..

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Haşere ve Vektör İle Mücadele Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Temiz Çevre Az Haşere Demektir!..Web
TV

Gündem   A+a-

 Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştireceği çalışmaların en sağlıklı şekilde yürütülmesi, uygulamalar sırasında alınabilecek tedbirler, haşere üreten yerlerin tespiti konularının konuşulduğu önemli bir toplantıya imza atan Hatay büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı hizmetlerin yürütülmesi hususunda uzman kişilerle de istişarelerde bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya, HBB Zabıta Dairesi Başkanı Ahmet Kilisli, Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Çetin çok sayıda muhtar katılım gösterdi.
Toplantıda konuşan Ahmet Kilisli, “Haşere sıcak ve nemli iklime sahip Hatay ilimizin maalesef ki gerçeğidir. Yaptığımız çalışmalarda haşerenin en çok insanların kendi elleriyle kirlettikleri yerlerde ürediği görülmüştür. İlimiz genelinde başta fosseptik olmak üzere apartman bodrumlarında biriken sular, bozuk rögarlardaki kirli sular, lavabo ve ahırlarımızdan çevreye akıttığımız sular, gübrelikler, içine her türlü atığımızı bıraktığımız dereler, arıtma tesisleri, çöp toplama ve aktarma istasyonları, atıl durumdaki süs ve yüzme havuzları ilimizde haşereye en çok sebep olan yerlerdir. Evlerimizin bahçesinde ağzını açık bıraktığımız bir su kabı, evlerimizin damında kapağını açık unuttuğumuz su deposu çok önemli üreme yeri olabilmektedir. Bu açıdan Hatay ili çok kirli bir çevreye sahiptir” ifadelerine yer verdi.

“TEMİZ ÇEVRE AZ HAŞERE DEMEKTİR”

Temiz bir çevrenin haşerenin üreme alanlarının en aza inmesi anlamına geldiğini ifade eden Kilisli, tüm vatandaşların bu hususta duyarlı davranması gerektiğine vurdu yaptı.

“DOĞAYI GELECEK KUŞAKLARA TERTEMİZ AKTARMAK BİZLERİN AHLAKİ GÖREVİDİR”

Doğayı korumanın önemine değinen Kilisli, “ Zehrin en hafifini kullanmak dolayısıyla insanımızın soluduğu havayı kirletmemek, suyu, toprağı korumak mecburiyetindeyiz. Bize emanet edilmiş olan doğayı gelecek kuşaklara tertemiz aktarmak bizlerin ahlaki görevidir” açıklamalarında bulundu.
Toplantıda, bilgilendirici sunumlara da yer verildi.
 
 
 
 
Temiz Çevre Az Haşere Demektir!.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş