Skip Navigation Links

Muhteşem Başarı

Aykut Demirel..İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi..Dün açıklanan LYS'de Türkiye dördüncüsü oldu..

Dünya   A+a-

Aykut Demirel..İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi..Dün açıklanan LYS’de Türkiye dördüncüsü oldu..O bir şehit çocuğu..2002 yılında babası Zeki Demirel, Siirt’te şehit düştü..Henüz 10 yaşındayken hayatta annesi ve kız kardeşinden başka hiç kimsesi kalmamıştı..Yılmadı..Azmetti..Ve sonunda göz kamaştırıcı bir başarı elde ederek LYS’de Türkiye dördüncülüğü ve Hatay birinciliği elde etti..Başarısını Tosçelik Fen Lisesi’ni inşa ettiren hayırsever işadamı Fuat Tosyalı’ya ithaf ediyor..Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever işadamı Fuat Tosyalı’yı manevi babası olarak görüyor..

Muhteşem başarı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. İskenderun Tosçelik Fen Lisesi öğrencisi Aykut Demirel, aldığı 495.686 puanla MF1 ve MF4 puan türünde Hatay birincisi ve Türkiye dördüncüsü oldu. Demirel’in ailesi, İskenderun’a bağlı Denizciler beldesinde ikamet ediyor.
4 yıl önce Malatya’dan Tosçelik Fen Lisesi’ni kazanarak İskenderun’a gelen Aykut Demirel, ilk senesinde girdiği LYS’de Türkiye dördüncülüğü elde ederek, müthiş bir başarıya imza attı. Aynı zamanda Hatay birincisi olan Aykut Demirel, vatanı uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden bir şehit evladı. Aykut Demirel’in babası Astsubay Üstçavuş Zeki Demirel, 2002 yılında görev yaptığı Siirt’te şehit düştü. Anne Sakine Demirel, o tarihten bu yana 2 çocuğuna hem annelik hem de babalık yaptı. 2006 yılında İskenderun Tosçelik Fen Lisesi’ni kazanan Aykut Demirel, Malatya’dan İskenderun’a geldi. Dört yıl boyunca eğitim gördüğü Tosçelik Fen Lisesi’nde aldığı eğitim kalitesi ve sistemli çalışması sayesinde olağanüstü bir başarı elde eden Demirel, bölgemizin ve ülkemizin gururu oldu.


“BAŞARIMI MANEVİ BABAM FUAT TOSYALI’YA İTHAF EDİYORUM”
Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) kadar yoğun bir tempoda çalıştığını kaydeden Aykut Demirel, planlı, dengeli ve düzenli bir program takip ettiğini ve dualarını kendisinden esirgemeyen ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarına teşekkür ederek, “Çok mutluyum. Başarımın paydaşları ailem, Tosçelik Fen Lisesi öğretmenleri ve arkadaşlarımdır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu başarımı en başta Tosçelik Fen Lisesi gibi kaliteli bir eğitim yuvasını inşa ederek eğitim camiasına kazandıran Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve manevi babam Fuat Tosyalı’ya ithaf ediyorum. Kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun. Tercihlerimde mühendislik ağırlıklı bölümler olacak. Özellikle elektrik ve elektronik mühendisliğini istiyorum. Öğrencilere tavsiyem, mutlaka Tosçelik Fen Lisesi’ni tercih etsinler. Çünkü iyi bir gelecek Tosçelik Fen Lisesi’nde var” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER GURUR KAYNAĞIMIZ”
Tosçelik Fen Lisesi Müdürü İlhami Koç da, öğrencileri Aykut Demirel’in müthiş başarısından ötürü gurur ve kıvanç duyduklarına dikkat çekerek, “Aykut Demirel ve diğer derece yapan öğrencilerimizin başarısındaki en büyük etken, lise birinci sınıftan itibaren disiplinli ve düzenli bir çalışma programına tabi tutulmalarıdır. Diğer bir faktör de sınav hazırlığının temelinin okulda iyi atılması ve son sınıfa bırakılmadan sistemli bir çalışmanın yapılmasıdır. Tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

LYS’DE İLK 10 BİNE TOSÇELİK FEN LİSESİ DAMGASI
Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri LYS’de başarı gösteren ilk 1000 öğrenci arasında 3, ilk 5 bin öğrenci arasında 20 ve ilk 10 bin öğrenci arasında 40 öğrenciyle yer almayı başararak, kırılması güç bir rekora imza attılar. LYS’de ilk 10 binde, Tosçelik Fen Lisesi’nden toplam 63 öğrenci yer alarak, bölgemizin gururu oldu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM”
4 yıl önce Tosçelik Fen Lisesi’ni inşa ederek eğitim camiasına kazandıran Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, LYS’de Türkiye dördüncüsü ve Hatay birincisi olan Aykut Demirel’i yürekten kutladı. Hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, açıklamasında öğrencilerin başarılarının kendileri açısından en büyük manevi ödül olduğunun altını çizerek, “Tosçelik Fen Lisesi’nin eğitim camiasına kazandırılması sosyal sorumluluk projelerimiz arasında yer alıyordu. Sosyal sorumluluk projelerimizin meyvelerini almaya başladık. Öğrencimiz Aykut Demirel’le ne kadar gurur duysak az. Gerçekten de göz kamaştırıcı, muhteşem bir başarı. Tosçelik Fen Lisesi’nden 63 öğrencimizin LYS’de ilk 10 bin öğrenci arasında yer alması, bizim açımızdan ayrı bir kıvanç kaynağıdır. Eğitim alanına katkılarımız bugüne kadar ki yatırımlarımızla sınırlı kalmayacaktır. Bu tür başarılar, bizim eğitim alanındaki yatırım şevkimizi daha da artırmaktadır. Şampiyonumuz Aykut Demirel ve derece elde eden tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyor, gözlerinden öpüyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet