Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi

İskenderun Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve AFAD'dan ortak çalışma

Dünya   A+a-

deprem%20e%C4%9Fitim%20b.jpg" alt="" />
 
İskenderun Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve AFAD’dan ortak çalışma
 
Öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi
 
İskenderun Belediyesi Sivil Savunma Birimi ve Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri tarafından, İskenderun’daki öğrencilere uygulamalı deprem eğitimi verildi.
Yıldırımtepe İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri ile Buluttepe Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu öğrencilerine verilen uygulamalı eğitimde, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, uygulamalı bir şekilde anlatıldı.
Öğrencilere sınıfta slayt ve bilgisayar desteği ile verilen uygulamalı eğitimde, bir deprem çantasında bulunması gerekenler, yaşam üçgeninin nasıl oluşturulacağı, okul yada binanın nasıl terk edilmesi gerektiği, acil durumlarda aranması gereken telefon numaraları konusunda bilgiler verildi.
Öğrencilere, deprem anında, daha önce hazırlanmış olan Deprem Güvenlik Planı’nda belirlenen şekilde hareket etmesi gerektiği anlatılan eğitimde, deprem öncesi hazırlıklar içerisinde işlenen tahliye planının uygulanması öğütlendi.
Öğrencilerin anlayabileceği bir dille verilen uygulamalı deprem eğitiminin, diğer okullarda da devam edeceği belirtildi.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar