Skip Navigation Links

Turizm Müdürü Durmaz, köy çocuklarına turizmi anlattı

Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine Turizm sunumu yaptı.

Dünya   A+a-

Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine Turizm sunumu yaptı…
Turizm Müdürü Durmaz, köy çocuklarına turizmi anlattı
İskenderun Turizm Danışma Müdürü Özgür Durmaz, Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’na giderek öğrencileri Hatay’ın turizm değerleri ve zenginlikleri konusunda slayt eşliğinde sunum yaptı.
Sunum yapmak üzere İskenderun’a bağlı Nergizlik Köyü İlköğretim Okulu’na giden İlçe Turizm Danışma Müdürü Özgür Durmaz, okulun kapısında mis kokulu çiçek demekleriyle karşılandı. Okul Müdürü Mehmet Hadi Özdemir, Memduh Gökay ve öğrenciler tarafından karşılandı.
İlçe Turizm Danışma Müdürü Özgür Durmaz, turizm konusunda çocukları bilgilendirdi. Slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda çocukların merak ettiği sorulara da yanıt verdi.
İlçe Turizm Danışma Müdürü Durmaz, Yaklaşık olarak 2300 yıllık bir geçmişi olan Antakya'da ilk yerleşimin tarihi M.Ö. 8000'e kadar uzandığını, şehri İskender'in ölümünden sonra imparatorluğunu paylaşan komutanlarında Seleukos’un kurduğunu, Part, Sasani, Bizans, Abbasi Tolunoğulları, Aksitler, Hamdanogulları, Selçuklu, Haçlı ve Memluk egemenliklerine girdiğini anlattı. Şehir Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi sırasında Osmanlı egemenliğine geçtiğini anlatan İlçe Turizm Danışma Müdürü Özgür Durmaz, Hatay’ın adı geçen medeniyetlerin çoğunun o dönemin izlerini taşıdığını anlattı. Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas Beldesindeki Sokullu Paşa Külliyesi, ISOS Harebeleri, Dünyanın ilk mağara kilesesi St. Pierre’i anlattı. Arsuz’un deniz ve kumu ile bölgenin en önemli turistik merkezlerinden olan Arsuz’un görülmeye değer bir yer olduğunu, tüm bunların yanısıra Sütunlu Liman, Frank Limanı, Şato Kalıntısı (Karakol Şatosu), Şalen Kalesi, Sarıseki Kalesi, Yunus Peygamberin Yunus balığının karnından burada çıktığına inanılan İskenderun kentinin giriş kapısının kalıntısı olan Yunus Sütununu anlattı.
İskenderun İlçe Turizm Müdürü Özgür Durmaz, yaşadığımız toprakların ülkemiz için büyük bir zenginlik kaynağı olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin turizm ve tarihi değerlerinin çok iyi bilinmesi ve korunması gerektiğini çocuklara anlattı.
Her yıl Nisan ayının üçüncü haftası Turizm Haftası olarak kutlandığını anımsatan İskenderun İlçe Turizm Danışma Müdürü Özgür Durmaz, turizm haftası kapsamında ülke genelinde düzenlenen etkinliklerle Anadolu’nun kültürel zenginliklerinin tanıtıldığına işaret etti. Turizm Haftası kutlamalarının İskenderun’da da dolu dolu kutlandığına vurgu yaptı.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet